Плетени зимни шапки на една кука, модели за плетене на шапки на една кука

Модели за плетени зимни шапки на една кука

 

Плетените зимни шапки са не само задължителен аксесоар за студеното време, но и чудесен начин да изразите своята индивидуалност и стил. Плетените шапки на една кука са особено популярни, тъй като са топли, меки и удобни, а също така могат да бъдат изплетени в най-различни модели и цветове.

В тази статия ще ви представя няколко модела за плетени зимни шапки на една кука, както и схеми и видео уроци за тяхното изпълнение. Независимо дали сте начинаещи или средно напреднали в плетенето, в тази статия ще намерите модел, който да ви хареса.

Надявам се, че тази статия ще ви вдъхнови да изплетете своята собствена зимна шапка на една кука!

плетени зимни шапки на една кука, шапка барета на една кука, плетена шапка на една кука

Съвети за плетене на зимни шапки на една кука:

 

  • Започнете с лесен модел. Ако сте начинаещ в плетенето на една кука, изберете модел, който се повтаря само няколко реда. Това ще ви помогне да научите основните бримки и техники, необходими за плетене на шапка.
  • Използвайте подходяща прежда. За зимни шапки изберете прежда, която е топла и удобна. Вълната и акрилът са популярни избори за зимни шапки, тъй като са топли и лесни за работа.
  • Използвайте подходяща кука. Размерът на куката, която използвате, ще повлияе на размера и плътността на вашата шапка. За начинаещи е добра идея да използвате кука с размер 4-5.
  • Направете проба на плетката. Преди да започнете да плетете шапката си, направете проба, за да определите колко бримки и редове трябва да плетете в един сантиметър. Това ще ви помогне да получите шапка с желания размер.
  • Използвайте маркери. Маркерите ще ви помогнат да следите редовете и да поддържате шапката си в правилна форма.
  • Не се страхувайте да експериментирате. Има много различни модели за плетене на зимни шапки на една кука. Не се страхувайте да експериментирате с различни цветове, плетки и модели, за да създадете шапка, която да ви харесва.
  • Използвайте качествена прежда. Добрата прежда ще направи плетенето по-лесно и ще имате шапка, която ще издържи дълго време.
  • Внимавайте за разтягането. Някои прежди се разтягат повече от други. 
  • Не се отказвайте! Плетенето на шапка може да изглежда трудно в началото, но с практиката ще се подобрите. Не се отказвайте, ако не успеете от първия път.
  • Насладете се на процеса! Плетенето на зимни шапки на една кука е чудесен начин да прекарате времето си и да създадете нещо красиво и полезно.

Надявам се, че тези съвети ще ви помогнат да плетете красиви и топли зимни шапки на една кука.

ръчно плетиво на една кука dennysbeauties ръчно плетена жилетка с цветя на една кука , плетена шапка на една кука

Съвети за избор на прежда на плетени зимни шапки на една кука

За да бъдат вашите плетени зимни шапки топли и приятни за носене трябва да изберете подходяща прежда. Различните прежди ще ви дадат различна текстура, размер и визия на шапката. Според вида на преждата ще ви трябва и различно количество за всеки модел. Повече информация, която ще ви улесни в избора на прежда за вашите плетени зимни шапки на една кука може да намерите в следните статии:

Видове прежда по състав и предназначение

Видове прежда според теглото 

Вълнена прежда – всичко, което трябва да знаете

 

Ето и няколко идеи за модели за плетене на зимни шапки на една кука:

 

Плетени зимни шапки на една кука – шапка барета

Шапките барета са класическо допълнение към всеки гардероб. Те са стилни, удобни и топли, което ги прави идеален аксесоар за студеното време.

Моделът е лесен за изпълнение и е подходящ за начинаещи.

Ако търсите красив и практичен начин да се предпазите от студа, шапката барета на една кука е чудесен избор.

 

Видео урок за плетена зимна шапка барета

Плетени зимни шапки на една кука – лесна шапка с ластична плетка

Шапките с ластична плетка са класическа и винаги актуална тенденция. Те са удобни, топли и могат да бъдат изплетени в най-различни цветове и модели.

В това видео ще ви представя модел за плетене на лесна шапка с ластична плетка на една кука. Моделът е подходящ за начинаещи и е лесен за изпълнение.

За да плетете тази шапка, ще ви трябват следните материали:

Прежда в любимия ви цвят

Кука №12 мм

Игла

Помпон (по желание)

 

Видео урок за лесна плетена зимна шапка с ластична плетка

Плетени зимни шапки на една кука – Бебешка шапка с помпони

Базов модел за лесна бебешка шапка с понпони, която лесно може да направите за всеки размер. За да направите шапка в различен от показания размер направете повече бримки за синджира и изплетете повече редове.

В Интернет може да намерите препоръчителните размери за шапки за всяка възраст, но бих ви препоръчала най-вече да се съобразите с ръста и теглото на детето или бебето.

Често ме питате каква трябва да е обиколката и дълбочината на шапката за определена възраст, но тук отговорът не е един. На една възраст две деца могат да имат различни килограми и ръст и съответно ще им трябва различен размер шапка.

 

 

Видео урок за бебешка плетена зимна шапка с помпон

Плетени зимни шапки на една кука – Лесна мъжка шапка

Не съм пропуснала и мъжете. Всеки мъж заслужава топла шапка, изплетена от любимата жена. Специално съм съобразила и преждата, която по мое мнение е подходяща дори и за най-капризните мъже, според които всяка прежда боде.

Моят любим мъж също спада в тази категория и съм го обзавела с цели две шапки от този модел и засега няма никакви оплаквания и си ги носи без да мрънка.

 

Видео урок за мъжка плетена зимна шапка

Плетени зимни шапки на една кука – Плюшена шапка с периферия

Плюшът е прежда, която не излиза на мода. На всички ни е приятно да ни е мекичко и топло и следващия модел плетена зимна шапка на една кука, който ще ви покажа е именно с плюшена прежда. Размерът, показан във видеото е за възрастен, но лесно може да го промените като изплетете по-малко редове с наддавки в основната част на шапката.

 

Видео урок за плюшена шапка с периферия

Плетени зимни шапки на една кука – Лесна шапка на една кука

Лесен и бърз модел за плетена зимна шапка на една кука. Това е модел, който може да изплетете за по-малко от час и е подходящ както за дами, така и за господа. По желание може да добавите помпон или друг вид декорация за да персонализирате вашата шапка.

Размерът, показан във видеото е за възрастен, но лесно може да го намалите като изплете по-малко редове с наддавки или използвате по-тънка прежда и по-малък размер кука.

 

Видео урок за лесна плетена зимна шапка на една кука

Плетени зимни шапки на една кука – Шарена шапка на една кука с цветя

За любителите на шареното и флоралните мотиви ще покажа модел на плетена зимна шапка с няколко цвята и цвете за декорация.

 

Видео урок за шарена шапка с цветя на една кука

Плетени зимни шапки на една кука – унисекс шарена шапка на една кука

 

Лесен унисекс модел за плетена зимна шапка на една кука, при който ще ви покажа как лесно и незабележимо да сменяте цветовете през един ред.

 

Видео урок за унисекс шарена зимна шапка на една кука

Зимните шапки на една кука са чудесен начин да се предпазите от студа и да добавите малко стил към външния си вид. Има много различни модели за плетене на зимни шапки на една кука, така че можете да намерите точно това, което търсите.

В тази статия ви показах няколко много лесни модела на плетени зимни шапки, които са подходящи за начинаещи плетачи на една кука. Всеки размер на тези модели може да бъде персонализиран и пригоден за вашите нужди. Постарах се да ви представя модели на плетени зимни шапки на една кука, изплетени с различни техники, материали и визия.

Дали ще плетете в кръг, на ред, с плюшена прежда, шапка с периферия или барета, вярвам, че плетенето на тези лесни зимни шапки на една кука ще ви донесе удоволствие, сравнимо само с носенето на шапка, която си сътворил със собствените си ръце. Или с радостта в очите на човек, когато му подариш ръчно плетена шапка, направена с любов специално за него!

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

ОТ СЪЩАТА КАТЕГОРИЯ:

Зимни пуловери на една кука – схеми и видео уроци

Зимни пуловери на една кука: Топло и стилно плетиво за студените дни Зимните пуловери на една кука са чудесен начин да се стоплите и да изразите своята креативност. Те могат да бъдат едноцветни, шарени или с различни орнаменти. Можете да ги плетете с дебела или тънка...

Плетени зимни жилетки на една кука – схеми и видео уроци

Плетени зимни жилетки на една кука: Топло и стилно решение за студените дни Плетени зимни жилетки -  стил и комфорт в студените дни Зимата е чудесно време да се насладите на топлината на плетена жилетка. Плетените жилетки са не само практични, но и красиви и стилни....

Плетени зимни шалове на една кука – модели с видео уроци

Плетени зимни шалове на една кука - модели и видео уроци   Зимата е чудесно време да се насладите на топлината на плетен шал. Плетените шалове са не само практични, но и красиви и стилни. Те могат да бъдат изработени в различни модели и цветове, за да отговарят...

Пуловер с плетка бобчета на една кука – схема и видео урок

  Как да си изплетем пуловер с плетка на бобчета във всички размери на една кука   Пуловер с плетка на бобчета е лесен модел за плетене на една кука с приятна текстура и красив релеф. Плетката бобчета е много подходяща, когато искате да придадете оригинален и...

Плетена жилетка с качулка и плетка на вълни на една кука – схема и видео урок

  Плетена жилетка с качулка и плетка на вълни - как да си я изплетете на една кука Плетената жилетка с качулка и плетка на вълни на една кука е идеална за по-студените дни. Тя е топла и удобна, а плетката ѝ на вълни придава стилен и модерен вид. Тази жилетка е лесна...

Плетено пончо на една кука – схема и видео урок

  Лесен модел за плетене на пончо на една кука   Плетеното пончо отново се завръща на модните подиуми, а това означава, че всеки който вече си има може да го извади от нафталина и да си го носи с най-голямо удоволствие… А за тези, които все още нямат създадох...

Плетена жилетка с реглан ръкав на една кука – схема и видео

Плетена жилетка с реглан ръкав - лесен модел на една кука Плетенето на жилетка с реглан ръкав е чудесен начин да се създаде уютно и стилно облекло. Тази жилетка е плетена на една кука с еластична плетка, която я прави мека и удобна. Ръкавите са плетени с реглан...

Как се плете цвете на една кука – схеми и видео инструкции

Плетени цветя на една кука - схеми и видео инструкции Плетените цветя на една кука са красив и изискан начин да добавите цвят и чар към дома или облеклото си. Те могат да се използват за създаване на букети, венци, декорации за дома, дрехи и аксесоари или подаръци. В...

Плетени тикви на една кука в три размера – схема на плетене и видеоурок

Плетени тикви на една кука за декорацияВсяка година по това време можете да видите рафтовете на магазините, пълни с различни есенни декорации предимно от тикви. Тиквата е един от най-популярните предмети, които ни навяват мисълта за есен, богата реколта и наслада от...

Пуловер без ръкави с бабини квадрати на една кука – писмени инструкции и видеоурок

Лесен модел за плетене на една кука пуловер без ръкави с бабини квадратиНезависимо от възрастта, човек няма как да не се влюби в тези красиви и практични пуловери без ръкави! Особено през последните години когато плетенето на една кука е във вихъра си и все повече...

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This