pleteni chanti i aksesoari s metalizirana prezhda metallic yarn

Металическа прежда Metallic Club или как да станеш принцеса почти за без пари

  Металическа, метализирана или прежда с метален ефект Metallic Club

Можете да я намерите под всички тези имена в търсачките и е най-новата и модерна прежда, която най-сетне дойде и на българския пазар.

И ако се чудите защо говоря толкова ентусиазирано за една

 металическа прежда за плетене на чанти аксесоари,

ще ви отговоря само едно – от 2 години я чакам да дойде при нас и да изплета на една кука проектите, които съм си измислила много отдавна, но с обикновена трикотажна прежда няма да изглеждат дори и по подобен начин.

Тези от вас, които ме следват в социалните ми мрежи, знаят, че постоянно ровичкам из чуждестранни сайтове за прежди и плетене на една кука. Естествено не пропускам и социалните мрежи, където дизайнери на плетива от цял свят споделят своята работа.

За пръв път видях тази прежда с метален ефект преди повече от 2 години. Вече плетях моите чанти с текстилна прежда макарони и постоянно разглеждах какво е модерно в плетените чанти и аксесоари в световен мащаб и попаднах на модел чанта изплетена с тази прежда в социалните мрежи се влюбих! Не знам защо, може би за да не се възприеме като реклама на определен вид прежда, но много рядко се показва етикета на преждата в такива публикации и видеа. Изрових Google, но не успях да я намеря, а толкова много я желаех.

pleteni chanti i aksesoari s metalizirana prezhda metallic yarn

Металическа текстилна прежда – откъде да не поръчвате

Имаше един период, в който поръчвах трикотажната прежда за плетените ми чанти от една дама, която си беше направила група във Фейсбук и продаваше прежди от Турция. Турция е една от държавите, които произвеждат най-качествени прежди в света. Преждите на Alize, Yarn Art, Nako са световно известни със своето качество и разнообразие. Не знам откъде точно зареждаше прежди и материали тази дама, защото в последствие когато започнах да си вземам трикотажната прежда от официален онлайн магазин за прежди, а не от групата й във Фейсбук, се оказа, че това, което съм си купила от нея е в най-добрият случай бракувана стока. Бобини с неравномерна лента и безброй възли… Ето това си бях закупила!

Още стоят вкъщи като паметници на глупостта ми, за да ми напомнят, че евтиното винаги излиза скъпо, а и не мога нито да ги подаря, защото не са качествени, нито да ги изхвърля, защото ми е жал. Давам ги на баба ми да връзва стеблата на доматите с тях, но така като гледам ще има за още 150 години макарон за вързане на домати.

Много се отвлякох от темата, но исках да ви кажа, че дори на тази дама с групата във Фейсбук бях поръчала да ми търси тази прежда с метален ефект, но и тя не успя да я намери. Преди около година я мернах във Фейсбук, но парен каша духа. И тъй като продуктовите снимки, които бяха публикувани, бяха без етикет, без производител, изобщо без никаква информация предпочетох да не рискувам.

pleteni chanti i aksesoari s metalizirana prezhda metallic yarn

И преди няколко месеца, когато я видях в профила на онлайн магазин за прежди Александър във Фейсбук, изобщо не се замислих дали да я поръчам. Единственото нещо, което ме забави беше разнообразието от цветове, но в крайна сметка избрах класиката – златна и сребърна прежда. Колебаех се много за розовата, но не бях сигурна дали на живо ще изглежда същата като на снимките и когато ми пристигна поръчката и видях преждата, малко ме хвана яд че не съм я поръчала, защото на живо цветовете дори бяха още по хубави. Като истинско злато и сребро!

И като се почна едно плетене – чанти: два броя, колиета диадеми…  Сега имам още една супер идея, но ще я споделя в социалните мрежи когато е готова.

И тъй като съм добричка, а всяка жена заслужава да бъде принцеса направих видеа за YouTube канала ми с уроци как да се изплетете и вие чанта колие и диадема на една кука с тази ефектна прежда.

 

Дамска чанта с металическа прежда – видео урок

Металическа прежда Metallic Club Yarn Art – какво трябва да знаете за нея

А сега да ви разкажа все пак и за преждата и личният ми опит с нея. Казва се Metallic Club и производител е известната турска фирма за прежди Yarn Art. Това е прежда със състав от 100% премиум полиестерен метализиран текстил или с една дума 100% полиестер. Една гранка тежи 180 грама и е с дължина на нишката 55м. Може да се плете и на една и на две куки, но тъй като аз я плетох само на една кука ще ви говоря за този вариант.

На етикета е посочена за подходящ номер кука 6.5 мм., но моите плетки изглеждаха супер и със 7 и 8 мм. кука, а така, освен че пада разходът за прежда и се плете по-лесно. Плетивата с тази прежда може да перете ръчно или в пералня до 30 градуса, ако изобщо ви се наложи да ги перете, но това няма да се случи.

  Направих си експеримент една сутрин докато си пиех кафето и потопих нишката в него, за да видя дали ще се боядиса от кафето ми! Не ме питайте откъде ми дойде на акъла, просто получих поредния факс. Много често подлагам преждите, които ползвам на всякакви експерименти и опити. И тази прежда изобщо не пое от кафето, нито се изцапа. Със сигурност има някакво обяснение, но аз като една обикновена плетачкаджийка не мога да ви го дам. Ако не ми вярвате, купете си преждата и го направете. Друго е човек да се убеди от собствен опит.

Металическата прежда не е много еластична както всяка друга текстилна прежда. Затова има друга статия в блога ми, където по-подробно разказвам как се плете с текстилна прежда и давам някой съвети и трикове : ПЛЕТЕНЕ С ТЕКСТИЛНА ПРЕЖДА – СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

pleteni chanti i aksesoari s metalizirana prezhda metallic yarn na edna kuka

Лесно ли се плете с металическа текстилна прежда?

На въпроса дали се плете лесно с нея, ще ви отговоря така: ако някога сте плели с текстилна прежда, знаете, че тя е една идея по-трудоемка за плетене. Нишката е по- дебела, куките са по-големи, изисква се повече сила, но за хората като мен, на които им харесва текстилната прежда и плетенето с нея това изобщо не е проблем.

Ако никога не сте плели с такава прежда ще ви е по-трудно, но това ще е само в началото докато свикнете.
Какво може да си изплетете с тази металическа прежда? Всичко, което може да се изплете и с обикновена текстилна прежда: чанти, панери, кошници, килимчета, декорация за дома, аксесоари, бижута

Може да разгледате някои от видеата в канала ми в YouTube и да си изберете модел, който да си изплетете на една кука с тази прежда.

За последно само ще вмъкна, че преждата притежава сертификат за STANDART ОЕКО-ТЕХ-100, което означава, че е безопасна както за възрастни, така и за деца.

Можете да разгледате наличните цветове и да поръчате от онлайн магазина за прежди Александър.

pleteni chanti i aksesoari s metalizirana prezhda metallic yarn na edna kuka

  Ентусиастите в плетенето на една кука винаги използват нови и иновативни материали, за да вдъхнат живот на своите творения. Един такъв материал е метализираната прежда, известна още като металическа или прежда с метален ефект, която добавя нотка на блясък и елегантност към всеки проект за плетене на една кука.

  Ако сте сред тях, не забравяйте да споделите в социалните мрежи вашите красиви плетени изделия, направени с тази ефектна и красива метализирана прежда.

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

ПУБЛИКАЦИИ ОТ СЪЩАТА КАТЕГОРИЯ:

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

Как да замените преждата в моделите за плетене на една кука

Съвети за замяна на прежда в моделите за плетене на една кука   “С каква прежда мога да заменя тази, която е посочена в схемата, защото не я откривам в магазините за прежди?” Това е въпрос, който често получавам и реших да напиша статия по въпроса, тъй като...

Прежда от алпака – всичко, което трябва да знаете

  Прежди от алпака и други камилови влакна: характеристики, свойства и грижа за тях   Последните години приждите от алпака станах голям хит сред ценителите на качественото ръчно плетиво и най- вече сред хората, които го изработват. И затова си има не една, а...

Вълнена прежда – всичко, което трябва да знаете

  Вълнена прежда - защо е толкова популярна   Знаете ли, че ние хората използваме вълна за облеклото си от 6000 г.? Не случайно тя присъства в живота на хората от толкова дълго време. В тази статия ще ви запозная с нейните предимства и защо вълнената прежда е...

Видове прежда според теглото – всичко, което трябва да знаете

Видове прежди според теглото – пълно ръководство на начинаещи плетачи   Напоследък все по-често получавам въпроси как да заменим преждата, когато работим по дадена схема за плетене на една кука. Трудно е да се отговори в едно изречение, затова реших да напиша...

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This