dennysbeauties.com – блог за плетене на една кука

 

Здравейте, любители на плетивата!

Аз съм Дени –  Майстор Художествено плетиво, блогър и библиотекар по душа и образование.

Когато ме попитат с кое започнах първо – с плетенето или с четенето, ми е трудно да отговоря. Откакто се помня съм или с книгата, или с плетката!

Затова и реших да създам този блог, в който да събера и систематизирам на едно място полезна информация, уроци и съвети за всеки, който плете или би искал да се научи да плете на една кука.

 

 

плетене на една кука деница парижкова майстор художествено плетива плете на една кука в планината, начало на блог за плетене на една кука

 

Обожавам плетенето и вярвам, че то ни прави по-добри… По-спокойни, по-търпеливи и по-щастливи. Вярвам и, че всеки може да се научи, стига да има желание.

Ще се радвам, ако мога да ви помогна в това начинание и прекрасно приключение! Защото няма по-голямо удовлетворение от това да изработиш нещо със собствените си ръце.

Във всеки от нас се крие по един творец! Всеки може да създава красоти и с това да направи живота си по-щастлив и удовлетворен!

Моята мисия е да ви помогна да откриете твореца вътре във вас, да ви покажа удоволствието от това да сътвориш нещо прекрасно със собствените си ръце!

 

dennysbeauties.com блог за плетене на една кука деница парижкова майстор художествено плетиво ръчно плетиво на една дамски чанти с прежда макарон

 

Реших да създам този блог за плетене на една кука преди известно време когато се подготвях за майсторския си изпит и осъзнах, че теоретичната литература за плетене на една кука е оскъдна и трудно откриваема.  Със седмици се рових в чуждоезикови блогове, за да открия нещата, които ми трябваха не само за изпита, а и защото исках да създавам все по-красиви и интересни модели, да науча повече техники за плетене на една кука, по-нестандартни плетки…

И така вплетох в едно любовта си към четенето, писането и плетенето на една кука в създаването на този блог…

 

bezplatna shema za pletene na damsko bolero na edna kuka sas zlatna prezhda za vsichki razmeri i video urok

 

dennysbeauties.com  – видео уроци по плетене на една кука и плетене с пръсти с Alize Puffy

А първата крачка в тази насока беше създаването на канала ми в YouTube – Denny’s Beauties, защото само с теория не става. В него ви показвам как да си изплетете на една кука дрехи, аксесоари, декорация за дома, амигуруми. Има дори отделен плейлист само с видеа за хора, които тепърва ще се учат да плетат на една кукаПлетене на една кука за начинаещи. Там ще намерите видеа как се плетат основните бримки и техники за плетене на една кука.

Не съм пропуснала и плетенето с пръсти. Тази техника на плетене е особено популярна в последните години, тъй като е лесна, приятна и плетивата, изплетени с нея стават готови сравнително бързо. За плетенето с пръсти с прежда Alize Puffy също има отделен плейлист в YouTube канала миПлетене с пръсти с Alize Puffy.

 

 

 

Ако искаш да научиш повече за мен и как започнах да плета ще ти разкажа тук :

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Здравейте, мили хора!

Казвам се Дени и съм майстор Художествено плетиво.

Обожавам да плета и да уча всички, които имат желание да се научат да плетат на една кука или с пръсти.

Имам YouTube канал и сайт с уроци за плетене. Можете да разгледате работата ми и благотворителните кампании, в които често се включвам в социалните ми мрежи или на сайта ми.

Защо да ме подкрепите с вашето дарение?

С вашата помощ ще имам възможност да правя все по-добри и разнообразни уроци и ръководства, които ще помогнат на повече хора да се впуснат в този чудесен свят на творчеството с плетене на една кука.

С вашата подкрепа ще създавам все по-качествено и полезно съдържание за сайта и YouTube канала ми с уроци по плетене на една кука и плетене с пръсти.

Вашето дарение ще ми помогне да продължа да правя плетенето на една кука и ръчното плетиво модерни и популярни в България.

А освен това ще имам възможност да участвам в повече благотворителни кампании в помощ на бездомните животинки и популяризирането на занаята плетене сред децата, с дарения и безплатни уроци на училища и читалища.

С вашата подкрепа ще мога да организирам безплатни работилници за деца, които искат да се научат да плетат на една кука или с пръсти, на които да изработваме изделия, които да даряваме на благотворителни базари в помощ на бездомни животни и деца в неравностойно положение.

С най-добри пожелания,

Деница Парижкова Denny’s Beauties

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This