плетени зимни шалове на една кука, схеми за плетени зимни шалове на една кука

Плетени зимни шалове на една кука – модели и видео уроци

 

Зимата е чудесно време да се насладите на топлината на плетен шал. Плетените шалове са не само практични, но и красиви и стилни. Те могат да бъдат изработени в различни модели и цветове, за да отговарят на всеки вкус.

В тази статия ще ви покажа  различни модели на плетени зимни шалове на една кука. Във видео уроците ще намерите подробни инструкции за необходимите материали за всеки модел шал и как да го изплетете стъпка по стъпка.

Можете да избирате от няколко моделаснууд или т.нар. кръгъл или безкраен шал и триъгълен шал. Това са едни от най-популярните и модерни модели плетени зимни шалове през последните години.

А за да си направите правоъгълен плетен зимен шал може да използвате всяка плетка, която съм показала в канала ми в YouTube Denny’s Beauties

уроци по плетене на една кука, модели плетени шалове на една кука, плетени зимни шалове на една кука, модели за плетене на една кука, youtube denny's beauties

Плетени зимни шалове на една кука – подходящи прежди

За плетени зимни шалове на една кука са подходящи прежди, които са топли и устойчиви на износване. Ето някои прежди, които са подходящи за тази цел:

 • Вълна: Вълната е естествен материал, който е отличен за задържане на топлината. Тя е също така устойчива на влага и износване. Вълната има различни видове, като мериносова вълна, ангорска вълна и овча вълна.
 • Кашмир: Кашмирът е друг естествен материал, който е много мек и топъл. Той е също така устойчив на влага и износване. Кашмирът е по-скъп от вълната, но е много луксозен и комфортен.
 

Ако плетете шал за подарък и не знаете дали вълната е подходяща най-добре изберете чист акрил, който е по-изгоден вариант. А ако бюджетът ви позволява може да използвате мерино вълна или алпака, те са по-скъпи, но са меки и не дразнят кожата.

 

При избора на прежда за плетени зимни шалове на една кука е важно да се вземат предвид следните фактори:

 • Топлина: Преждата трябва да е топла и да ви предпазва от студа.
 • Устойчивост: Преждата трябва да бъде устойчива на износване и да не се разтяга или скъсва лесно.
 • Цена: Преждата трябва да е достъпна за вашия бюджет.

Можете да експериментирате с различни видове прежда, за да намерите тази, която най-много ви харесва.

Как да изберете подходяща прежда за вашия плетен зимен шал, ако сте начинаещи плетачи и какви са видовете прежда според теглото и за какви плетива са подходящи може да научите от следните статии в блога:

Видове прежди според теглото – всичко, което трябва да знаете

Видове прежди по състав и предназначение

плетени шалове на една кука, плетен правоъгълен шал на една кука, зимен шал на една кука, модел за плетене на шал на една кука

Ето и няколко модела плетени зимни шалове на една кука с видео уроци стъпка по стъпка.Моделите са лесни и подходящи за начинаещи в плетенето на една кука.

Това са моите фаворити, снууд и триъгълните шалове са практични  и удобни. И може да ги изплетете с всякаква прежда по тегло и състав.

А моделите триъгълни шалове на една кука, може лесно да използвате и като  лятна наметка или парео, ако изберете памучна или смес от памучна прежда. Така направих и аз за първият шал, който ще ви покажа. И така мога да го нося и през лятото, и през зимата.

 

Плетени зимни шалове на една кука – видео уроци стъпка по стъпка

 

Плетени зимни шалове на една кука – Лесен триъгълен шал на една кука, подходящ за всеки сезон – видео

 

Плетени зимни шалове на една кука – Триъгълен шал на една кука с плетка мидички

Триъгълните шалове са популярен вид шалове, които имат редица предимства. Ето някои от тях:

 • Те са универсални. Триъгълните шалове могат да се носят по различни начини, включително около врата, на главата или като шал на раменете. Това ги прави много гъвкав вариант, който може да се носи в различни ситуации.
 • Те са стилни. Триъгълните шалове са модерни и стилни, което ги прави чудесен начин да добавите нотка на елегантност към вашия външен вид.
 • Те са удобни. Триъгълните шалове са меки и гъвкави, което ги прави удобни за носене през дълги периоди от време.
 • Те са мултифункционални. Могат да бъдат използвани през всеки сезон, ако изберете подходяща прежда

Плетени зимни шалове на една кука – Снууд шал на една кука

Предимства на снууд шаловете:

 • Те са по-лесни за носене. Снууд шаловете могат да се носят само около врата, което ги прави по-лесни за носене от други видове шалове, които трябва да се завързват или обвиват около врата.
 • Те са по-удобни за носене. Снууд шаловете са по-тесни и по-леки от правоъгълните шалове, което ги прави по-удобни за носене през дълги периоди от време.
 • Те са по-топлоизолиращи. Снууд шаловете покриват повече от врата и лицето, което ги прави по-топлоизолиращи от други модели шалове, които покриват само врата.

Има много причини, поради които да изберете да си направите ръчно плетен шал на една кука пред това да си купите от магазина.

Предимства на ръчно плетените зимни шалове:

 • Персонализация: Ръчно плетените шалове са уникални и персонализирани. Можете сами да изберете цвета, размера и състава на преждата, които да използвате за вашия шал.
 • Високо качество: Ръчно плетените шалове са изработени от висококачествени материали, които са устойчиви на износване и могат да издържат на години на употреба.
 • Емоционална стойност: Ръчно плетените шалове имат емоционална стойност. Те са направени с любов и внимание, което ги прави ценни и скъпи за притежателя си. Това е идеалният подарък за любим човек!

Ето някои конкретни предимства на ръчно плетените зимни шалове на една кука:

 • Те могат да бъдат персонализирани по размер, форма и цвят. Това ви дава възможност да създадете шал, който да отговаря на вашите индивидуални нужди и предпочитания.
 • Те могат да бъдат изработени от различни материали, включително вълна, кашмир и акрил. Това ви дава възможност да изберете шал, който да е топъл и уютен, но също така и достъпен. Можете да избирате между по-бюджетни и по-скъпи варианти на преждата.
 • Те са по-трайни от шаловете от магазина. Ръчно плетените шалове могат да са изработени от здрави материали, които да издържат на години употреба.
 • Изпитвате удоволствие и удовлетворение когато създавате нещо със собствените си ръце
 • Плетенето е полезно за тялото и духа – повече може да прочетете в тази статия:

За ползите от плетенето

За ползите от плетенето II

Плетени зимни шалове на една кука – Лесен триъгълен шал на една кука с бабини бодове видео

 

Плетенето на една кука е чудесен начин да създадете красиви и топли зимни шалове. Има много различни модели, от които да избирате, така че със сигурност можете да намерите поне един, който да отговаря на вашия стил и умения.

Независимо от вашето ниво на умения, плетенето на една кука е забавно и полезно хоби. С малко практика можете да създавате красиви и топли зимни шалове, които ще ви топлят през студените месеци.

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

ОТ СЪЩАТА КАТЕГОРИЯ:

Зимни пуловери на една кука – схеми и видео уроци

Зимни пуловери на една кука: Топло и стилно плетиво за студените дни Зимните пуловери на една кука са чудесен начин да се стоплите и да изразите своята креативност. Те могат да бъдат едноцветни, шарени или с различни орнаменти. Можете да ги плетете с дебела или тънка...

Плетени зимни жилетки на една кука – схеми и видео уроци

Плетени зимни жилетки на една кука: Топло и стилно решение за студените дни Плетени зимни жилетки -  стил и комфорт в студените дни Зимата е чудесно време да се насладите на топлината на плетена жилетка. Плетените жилетки са не само практични, но и красиви и стилни....

Плетени шапки на една кука – схеми и видео уроци

Модели за плетени зимни шапки на една кука   Плетените зимни шапки са не само задължителен аксесоар за студеното време, но и чудесен начин да изразите своята индивидуалност и стил. Плетените шапки на една кука са особено популярни, тъй като са топли, меки и...

Пуловер с плетка бобчета на една кука – схема и видео урок

  Как да си изплетем пуловер с плетка на бобчета във всички размери на една кука   Пуловер с плетка на бобчета е лесен модел за плетене на една кука с приятна текстура и красив релеф. Плетката бобчета е много подходяща, когато искате да придадете оригинален и...

Плетена жилетка с качулка и плетка на вълни на една кука – схема и видео урок

  Плетена жилетка с качулка и плетка на вълни - как да си я изплетете на една кука Плетената жилетка с качулка и плетка на вълни на една кука е идеална за по-студените дни. Тя е топла и удобна, а плетката ѝ на вълни придава стилен и модерен вид. Тази жилетка е лесна...

Плетено пончо на една кука – схема и видео урок

  Лесен модел за плетене на пончо на една кука   Плетеното пончо отново се завръща на модните подиуми, а това означава, че всеки който вече си има може да го извади от нафталина и да си го носи с най-голямо удоволствие… А за тези, които все още нямат създадох...

Плетена жилетка с реглан ръкав на една кука – схема и видео

Плетена жилетка с реглан ръкав - лесен модел на една кука Плетенето на жилетка с реглан ръкав е чудесен начин да се създаде уютно и стилно облекло. Тази жилетка е плетена на една кука с еластична плетка, която я прави мека и удобна. Ръкавите са плетени с реглан...

Как се плете цвете на една кука – схеми и видео инструкции

Плетени цветя на една кука - схеми и видео инструкции Плетените цветя на една кука са красив и изискан начин да добавите цвят и чар към дома или облеклото си. Те могат да се използват за създаване на букети, венци, декорации за дома, дрехи и аксесоари или подаръци. В...

Плетени тикви на една кука в три размера – схема на плетене и видеоурок

Плетени тикви на една кука за декорацияВсяка година по това време можете да видите рафтовете на магазините, пълни с различни есенни декорации предимно от тикви. Тиквата е един от най-популярните предмети, които ни навяват мисълта за есен, богата реколта и наслада от...

Пуловер без ръкави с бабини квадрати на една кука – писмени инструкции и видеоурок

Лесен модел за плетене на една кука пуловер без ръкави с бабини квадратиНезависимо от възрастта, човек няма как да не се влюби в тези красиви и практични пуловери без ръкави! Особено през последните години когато плетенето на една кука е във вихъра си и все повече...

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This