14 модела плетени чанти на една кука, модели за плетени чанти на една кука, плетени чанти , чанти за плетене на една кука, ръчно плетиво чанти

Плетени чанти на една кука – схеми, видео и писмени инструкции

 

Плетените чанти на една кука печелят все по-голяма популярност поради множеството си предимства: може да ги изплетете в какъвто цвят, форма и размер пожелаете.

Практични са – може да си направите чанта за всеки повод и като допълнение към всеки тоалет.  А и плетените чанти са ръчно изработени, което ги прави уникални и ценни, а ако решите сами да си ги изплетете можете да се гордеете с това, че сте създали нещо красиво и практично със собствените си ръце.

А и да си кажем честно, са голям хит в световен мащаб и всички известни модни дизайнери не пропускат да включат в колекциите си плетени чанти.

Prada, Dolce & Gabbana, Stella McCartney, Chanel, Cristian Dior, Louis Vuitton са малка част от брандовете, които имат модели за плетени чанти в репертоара си и имената им достатъчно говорят за това колко модерни и стилни са тези аксесоари последните години.

плетени чанти на една кука, модели за плетене на чанти на една кука, плетене на чанти, плетена чанта с бабини квадрати, ръчно плетиво на една кука

В тази статия реших да ви покажа 14 мои авторски модели за плетени чанти, които всеки може да си изплете. Моделите са лесни и са подходящи за начинаещи. За повечето от тях има видео уроци в канала ми, а за всички писмени инструкции.

Избрах моделите за плетене на чанти да са разнообразни – от пазарска чанта, до чанта за плаж или по-официален повод. Материалите, от които са изработени тези плетени чанти също са разнообразни – обикновена прежда, рафия, текстилна прежда макарон или рибони.

Ще използваме и различни техники на плетене – ще плетем в кръг, ще използваме бабини квадрати, а за някои ще ни трябват и специални материали, които може да намерите в магазините за прежда като дръжки, карабини и др. Почти всички модели на плетени чанти, които ще ви покажа в тази статия се изработват само от прежда и кука. Постарах се моделите да са лесно достъпни, за да може всеки да си ги направи – а и когато нямат метални или дървени части могат по-лесно да се почистват с вода.

Преди да започна с представянето на моите авторски модели за плетени чанти, ще ви отговоря на няколко въпроса, които предполагам ви вълнуват.

pleteni chanti i aksesoari s metalizirana prezhda metallic yarnплетиво схеми на български, плетиво на една кука, схеми за плетене на една кука, ръчно плетиво на една кука модели и схеми, безплатни схеми на една кука, плетене на една кука

Какви прежди и материали се използват за плетени чанти?

Плетените чанти могат да бъдат направени с всякаква прежда – обикновена, макраме, прежда макарони, прежда рибон, рафия. Виждала съм плетени чанти дори от пазарски найлонови чантички, което е чудесен начин да се рециклира този иначе много вреден за природата продукт.

В зависимост от предназначението и размера бих ви препоръчала да изберете различни видове прежда. За ежедневни чанти от всякакъв размер може да използвате обикновена прежда, голям хит са чантите с бабини квадрати.

За официален повод когато чантата е с малък размер бих ви препоръчала текстилна прежда макарон или макраме. Днес на пазара има страхотни метални, лъскави и със змийски принт прежди текстилни прежди макарон, които ще направят вашата чанта уникална и стилна.

Но за чанти с по-голям макаронът изобщо не е подходящ, защото е тежка прежда, съответно и изделието ще стане тежко и изморително за носене. Ако все пак искате да използвате текстилна прежда за по-голяма чанта може да се спрете на текстилна прежда рибон.

Повече за предимствата и недостатъците на тези два вида прежди може да прочетете тук:

Плетене с текстилна прежда

плетиво на една кука декорация за дома dennys beautiesплетиво схеми на български, плетиво на една кука, схеми за плетене на една кука, ръчно плетиво на една кука модели и схеми, безплатни схеми на една кука, плетене на една кука, плетене с текстилна прежда, текстилна прежда макарон

Рафията в двете й разновидности папир и хартиена прежда са особено подходящи за плетени чанти за летния сезон. Папирът е малко неприятен за плетене, но много по-здрав от хартиената прежда.

Особено от някои марки хартиени прежди. Като вземем под внимание и фактът, че изобщо не е бюджетна, мисля, че е по-добре да се замени с папира, ако държите чантата ви да е от естествени материали.

Повече за тези два вида прежди и как се плете с тях може да прочетете в тази статия:

Рафия и хартиена прежда

 

Лесно ли се плетат чанти?

Има най-различни модели за плетени чанти на една кука с различно ниво на трудност. Изберете подходящия модел за вашите умения и постепенно надграждайте.

А ако сте напълно начинаещ и тепърва ще учите основните бримки и техники за плетене бих ви препоръчала първо да се упражните с видеата от плейлиста в канала ми в YouTube Плетене на една кука за начинащи и след това да закупувате необходимите материали.

Както всяко занимание не е за всеки, така е и с плетенето на една кука.  Може просто да не е вашето…

rafia i hartiena prezhdaплетиво схеми на български, плетиво на една кука, схеми за плетене на една кука, ръчно плетиво на една кука модели и схеми, безплатни схеми на една кука, плетене на една кука, плетене с рафия и хартиена прежда

Трябва ли плетените чанти да имат подплата?

Зависи. Ако функцията й е декоративна и така ви се струва по-красива чантата, отговорът е да. За някои модели плетени чанти като тези от текстилна прежда макарон, подплатата не е задължителна, защото чантата няма да се разтегне и ще запази първоначалната си форма.

Но за други прежди като макраме и обикновенна прежда, подплатата е задължителна.

Всяка шивачка може да ви я добави. Ако вие избирате плата за подплатата, изберете такъв, който няма голяма еластичност.

 

Как се почистват плетени чанти?

Зависи от преждата. Някои прежди като макаронът се почистват с  четка с мек косъм и вода, други като тези от обикновената прежда може да перете и в пералня.

Инструкциите за пране и сушене ги има на етикета на всяка прежда. Като цяло се препоръчва ръчно пране с хладка вода и сушене в хоризонтално положение.

А сега хайде да започваме с плетенето!

 

Модели за плетени чанти на една кука

В това видео ще ви покажа лесен модел на чанта, изплетена с текстилна прежда. Моделът е подходящ за начинаещи, ще използваме синджир бримка, нисък пълнеж и нисък пълнеж в задна примка.

Може да изработите вашата чанта в по-малък размер от този във видеото като или изплетете по-малко редове – така ще остане същата ширина, но на височина ще бъде по-малка. вторият вариант е да използвате по-малка рамка за чантата, така ще получите по-малък размер и на държина.

За да изплета размерът на чантата от видеото използвах малко повече от две гранки от преждата.

Ето и необходимите материали, които ще ви трябват, за да си я изплетете и вие:

Прежда – Metallic Club на YarnArt

Кука №6 мм.

Алуминиева скрита дръжка за чанти

Игла за зашиване на плетиво

Ножица

Тиксо

Повече информация за преждата, която съм използвала, как да се грижите за нея и съвети, които ще ви улеснят може да прочетете от тук: 

Металическа прежда за плетене на чанти и аксесоари

 

 

Красива и лесна за плетене чанта от прежда макраме с ажурна плетка и дръжки, с която ще бъдете неустоими на парти, разходка в парка или на плажа. Можете да я използвате за всякакъв повод. Моделът е лесен и подходящ за начинаещи.

Схемата за плетената чанта с прежда макраме и ажурна плетка без реклами под формата на PDF файл е налична в магазина ми в Etsy – DennysBeauties. Тя включва подробни писмени инструкции и снимки на всеки етап от плетенето.

PDF файлът е подходящ за принтиране и включва всичко необходимо: материали, съкращения, размери и подробни инструкции за плетене, сглобяване на английски език с американски термини за плетене на една кука и видео урок. Ще намерите също диаграма на основната плетка.

Шаблонът за плетене на този модел чанта може да закупите от тук:

Crochet Pattern – Casual Macrame Bag With Handles in PDF

В това видео ще ви покажа как да си направите кръгла чанта от прежда макарон. Схемата е лесна и подходяща за начинаещи.

Ще плетем бримки никък пълнеж по спирала, за да няма граница между началото и края на реда. Този вид плетене се използва най-вече когато се изработва Амигуруми или плетени играчки.

Ще ви покажа и как да правите магически кръг, също много популярен при направата на много плетива.

За да си изплетете тази чанта ще ви трябват текстилна прежда макарон – 1 бобина, кука №10 , маркери за отбелязване, дебела кука за плетива, с която ще скрием ненужните конци и ножица.

 

Как да си изплетете чанта на една кука с бабини квадрати с Африканско цвете е темата на това видео.

Чантата е голям размер с ширина 50 см. и височина 45 см. За да я направя съм използвала прежда Yarn Art Ribbon и кука 10 мм.

Ще ви трябват още маркери и игла за зашиване на плетиво. Схемата е лесна и подходяща за начинаещи.

Схемата за плетената чанта без реклами под формата на PDF файл е налична в магазина ми в Etsy – DennysBeauties. Тя включва подробни писмени инструкции и снимки на всеки етап от плетенето.

PDF файлът е подходящ за принтиране и включва всичко необходимо: материали, съкращения, размери и подробни инструкции за плетене, сглобяване на английски език с американски термини за плетене на една кука и видео урок. Ще намерите също диаграма на бабиния квадрат.

Шаблонът за плетене на този модел чанта може да закупите от тук:

Big Everyday Bag With Granny Square African Flower Crochet Pattern in PDF

 

 

 

Как да си изплетете  чантичка с усмихнато емоджи на една кука ще е темата на това видео. Тя е прекрасен подарък, с който ще зарадвате малки и големи деца, та дори и тинейджъри.

Схемата е лесна и подходяща за начинаещи. Ще използваме синджир бримка, висок и нисък пълнеж, и залепена бримка. За да направя тази чантичка съм използвала прежда Yarn Art Jeans и куки № 3.5 и №6.

 

В това видео ще ви покажа как да си изплетете удобна и красива чанта, подходяща за всеки повод от рафия.

Тази чанта е среден размер и ще побере всички, необходими неща , които са нужни на една дама. Схемата е лесна и подходяща за начинаещи, ще използваме синджир бримка, нисък пълнеж, висок пълнеж и залепена бримка.

Ще ви покажа и какво представлява бримката мида и как да си я изработите. За да изплета тази прекрасна чанта съм използвала  прежда папир и кука №5 мм.

Схемата за плетената чанта без реклами под формата на PDF файл е налична в магазина ми в Etsy – DennysBeauties.

PDF файлът е подходящ за принтиране и включва всичко необходимо: материали, съкращения, размери и подробни инструкции за плетене, сглобяване на английски език с американски термини за плетене на една кука и видео урок.

Шаблонът за плетене на този модел чанта може да закупите от тук:

Crochet Raffia Tote Bag Pattern in PDF

КАК ДА СИ ИЗПЛЕТЕТЕ ГОЛЯМА ПЛАЖНА ЧАНТА НА ЕДНА КУКА / HOW TO CROCHET BIG BEACH BAG – видео урок

 

В това видео ще ви покажа как да си изплетете голяма плажна чанта на една кука! Нашата чанта ще е лека, защото ще използваме специална прежда, за която ще ви разкажа и ще разберете с какво още е по-добра от текстилната прежда макарон….

Тази чанта е голям размер – 55 на 45 см, но във видеото съм обяснила няколко варианта как може да я направите в по-малък размер.

А плетката на сърце може да приложите за всякакви други плетива – блузи, рокли , одеалца и тн. За да може да издържа на по-тежък товар ще ви покажа и обясня какви трябва да бъдат дръжките на чантата, която ще изработим. За да я направя съм използвала прежда Yarn Art Ribbon и кука №10, ножица и маркери.

 

Схемата за този модел плетена чанта без реклами под формата на PDF файл е налична в магазина ми в Etsy – DennysBeauties. Тя включва подробни писмени инструкции, снимки на всеки етап от плетенето и видео.

PDF файлът е подходящ за принтиране и включва всичко необходимо: материали, съкращения, размери и подробни инструкции за плетене, сглобяване на английски език с американски термини за плетене на една кука и видео урок. Ще намерите също диаграма на бабиния квадрат с маргаритка.

Шаблонът за плетене на този модел чанта може да закупите от тук:

Daily Crochet Granny Square Bag whit Daisies Pattern in PDF

Модел за плетене на ежедневна чанта с прежда от макраме  от меланжирана прежда.

Схемата за плетената чанта без реклами под формата на PDF файл е налична в магазина ми в Etsy – DennysBeauties. Тя включва подробни писмени инструкции и снимки на всеки етап от плетенето.

PDF файлът е подходящ за принтиране и включва всичко необходимо: материали, съкращения, размери и подробни инструкции за плетене, сглобяване на английски език с американски термини за плетене на една кука и видео урок. Ще намерите също диаграма на основната плетка.

Шаблонът за плетене на този модел чанта може да закупите от тук:

Crochet Pattern – Easy Tote Bag in PDF

плетена чанта на една кука, плетена чанта от макраме, модели за плетени чанти на една кука, синя плетена чанта от преливаща прежда

Модел за плетена чанта на една кука с цветя от прежда макарон

Схемата за плетената чанта без реклами под формата на PDF файл е налична в магазина ми в Etsy – DennysBeauties. Тя включва подробни писмени инструкции и снимки на всеки етап от плетенето.

PDF файлът е подходящ за принтиране и включва всичко необходимо: материали, съкращения, размери и подробни инструкции за плетене, сглобяване на английски език с американски термини за плетене на една кука и видео урок.

Шаблонът за плетене на този модел чанта може да закупите от тук:

Vintage Crochet Grab Bag With a Flowers Pattern in PDF 

 

плетена чанта с прежда макарон и декорация от плетени цветя, плетиво схеми на български, плетиво на една кука, схеми за плетене на една кука, ръчно плетиво на една кука модели и схеми, безплатни схеми на една кука, плетене на една кука

Необходими материали:

Трикотажна прежда

Кука за плетене № 6.5 мм

Ножици

Сантиметър

Маркери

Игла за зашиване на плетиво

Дървени дръжки за чанта

Модел за плетене на ежедневна чанта с дръжки на една кука от текстилна прежда макарон

Схемата за плетената чанта от прежда макарон без реклами под формата на PDF файл е налична в магазина ми в Etsy – DennysBeauties. Тя включва подробни писмени инструкции и снимки на всеки етап от плетенето.

PDF файлът е подходящ за принтиране и включва всичко необходимо: материали, съкращения, размери и подробни инструкции за плетене, сглобяване на английски език с американски термини за плетене на една кука и видео урок.

Шаблонът за плетене на този модел чанта може да закупите от тук:

Women Crochet Bag With Handles Pattern in PDF

плетена чанта на една кука от прежда макарон, модели за плетени чанти на една кука, как се плете чанта на една кука, чанта с дръжки на една кука

Ежедневна плетена чанта с бабини квадрати Африканско цвете на една кука

Схемата за плетената чанта без реклами под формата на PDF файл е налична в магазина ми в Etsy – DennysBeauties. Тя включва подробни писмени инструкции и снимки на всеки етап от плетенето.

PDF файлът е подходящ за принтиране и включва всичко необходимо: материали, съкращения, размери и подробни инструкции за плетене, сглобяване на английски език с американски термини за плетене на една кука и видео урок. В него ще намерите и диаграма на схемата за бабино квадратче Африканско цвете.

Шаблонът за плетене на този модел чанта може да закупите от тук:

Easy Granny Square Handbag African Flower Crochet Pattern in PDF

плетена чанта на една кука с бабино квадратче африканско цвете от текстилна прежда, плетени чанти на една кука, плетене на чанти на една кука

Модел за плетене на ежедневна чанта на една кука с бабини квадрати

Схемата за плетената чанта без реклами под формата на PDF файл е налична в магазина ми в Etsy – DennysBeauties. Тя включва подробни писмени инструкции и снимки на всеки етап от плетенето.

PDF файлът е подходящ за принтиране и включва всичко необходимо: материали, съкращения, размери и подробни инструкции за плетене, сглобяване на английски език с американски термини за плетене на една кука и видео урок. Ще намерите също диаграма на бабиния квадрат.

Шаблонът за плетене на този модел чанта може да закупите от тук:

Crochet Everyday Tote Bag with Granny Square Pattern in PDF

плетени чанти на една кука, модели за плетене на чанти на една кука, плетене на чанти, плетена чанта с бабини квадрати, ръчно плетиво на една кука

Плетените чанти на една кука съчетават красота, функционалност и индивидуалност, което ги прави привлекателни за всички хора, които харесват творчеството и искат да се отличат. Те са не само практичен аксесоар, но и средство за самоизразяване.

Да не забравяме и, че плетенето е полезно и за тялото, и за душата и ни помага да се чувстваме по-здрави, по-щастливи и удовлетворени!

 

Не забравяйте да споделите вашите творения с мен в социалните мрежи! За целта трябва само да ме отбележите като поставите @Красотичките на Дени – Denny’s Beauties.

По този начин, освен, че ще видя вашата Красотичка и ще ме подкрепите и стимулирате да създавам още красиви и модерни авторски схеми, които да споделям с вас!

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

ОТ СЪЩАТА КАТЕГОРИЯ:

Зимни пуловери на една кука – схеми и видео уроци

Зимни пуловери на една кука: Топло и стилно плетиво за студените дни Зимните пуловери на една кука са чудесен начин да се стоплите и да изразите своята креативност. Те могат да бъдат едноцветни, шарени или с различни орнаменти. Можете да ги плетете с дебела или тънка...

Плетени зимни жилетки на една кука – схеми и видео уроци

Плетени зимни жилетки на една кука: Топло и стилно решение за студените дни Плетени зимни жилетки -  стил и комфорт в студените дни Зимата е чудесно време да се насладите на топлината на плетена жилетка. Плетените жилетки са не само практични, но и красиви и стилни....

Плетени зимни шалове на една кука – модели с видео уроци

Плетени зимни шалове на една кука - модели и видео уроци   Зимата е чудесно време да се насладите на топлината на плетен шал. Плетените шалове са не само практични, но и красиви и стилни. Те могат да бъдат изработени в различни модели и цветове, за да отговарят...

Плетени шапки на една кука – схеми и видео уроци

Модели за плетени зимни шапки на една кука   Плетените зимни шапки са не само задължителен аксесоар за студеното време, но и чудесен начин да изразите своята индивидуалност и стил. Плетените шапки на една кука са особено популярни, тъй като са топли, меки и...

Пуловер с плетка бобчета на една кука – схема и видео урок

  Как да си изплетем пуловер с плетка на бобчета във всички размери на една кука   Пуловер с плетка на бобчета е лесен модел за плетене на една кука с приятна текстура и красив релеф. Плетката бобчета е много подходяща, когато искате да придадете оригинален и...

Плетена жилетка с качулка и плетка на вълни на една кука – схема и видео урок

  Плетена жилетка с качулка и плетка на вълни - как да си я изплетете на една кука Плетената жилетка с качулка и плетка на вълни на една кука е идеална за по-студените дни. Тя е топла и удобна, а плетката ѝ на вълни придава стилен и модерен вид. Тази жилетка е лесна...

Плетено пончо на една кука – схема и видео урок

  Лесен модел за плетене на пончо на една кука   Плетеното пончо отново се завръща на модните подиуми, а това означава, че всеки който вече си има може да го извади от нафталина и да си го носи с най-голямо удоволствие… А за тези, които все още нямат създадох...

Плетена жилетка с реглан ръкав на една кука – схема и видео

Плетена жилетка с реглан ръкав - лесен модел на една кука Плетенето на жилетка с реглан ръкав е чудесен начин да се създаде уютно и стилно облекло. Тази жилетка е плетена на една кука с еластична плетка, която я прави мека и удобна. Ръкавите са плетени с реглан...

Как се плете цвете на една кука – схеми и видео инструкции

Плетени цветя на една кука - схеми и видео инструкции Плетените цветя на една кука са красив и изискан начин да добавите цвят и чар към дома или облеклото си. Те могат да се използват за създаване на букети, венци, декорации за дома, дрехи и аксесоари или подаръци. В...

Плетени тикви на една кука в три размера – схема на плетене и видеоурок

Плетени тикви на една кука за декорацияВсяка година по това време можете да видите рафтовете на магазините, пълни с различни есенни декорации предимно от тикви. Тиквата е един от най-популярните предмети, които ни навяват мисълта за есен, богата реколта и наслада от...

Здравейте, мили хора!

Казвам се Дени и съм майстор Художествено плетиво.

Обожавам да плета и да уча всички, които имат желание да се научат да плетат на една кука или с пръсти.

Имам YouTube канал и сайт с уроци за плетене. Можете да разгледате работата ми и благотворителните кампании, в които често се включвам в социалните ми мрежи или на сайта ми.

Защо да ме подкрепите с вашето дарение?

С вашата помощ ще имам възможност да правя все по-добри и разнообразни уроци и ръководства, които ще помогнат на повече хора да се впуснат в този чудесен свят на творчеството с плетене на една кука.

С вашата подкрепа ще създавам все по-качествено и полезно съдържание за сайта и YouTube канала ми с уроци по плетене на една кука и плетене с пръсти.

Вашето дарение ще ми помогне да продължа да правя плетенето на една кука и ръчното плетиво модерни и популярни в България.

А освен това ще имам възможност да участвам в повече благотворителни кампании в помощ на бездомните животинки и популяризирането на занаята плетене сред децата, с дарения и безплатни уроци на училища и читалища.

С вашата подкрепа ще мога да организирам безплатни работилници за деца, които искат да се научат да плетат на една кука или с пръсти, на които да изработваме изделия, които да даряваме на благотворителни базари в помощ на бездомни животни и деца в неравностойно положение.

С най-добри пожелания,

Деница Парижкова Denny’s Beauties

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Модел за плетене на панталон и топ с мрежеста плетка на една кука – онлайн курс по плетене Юни

Модел за плетене на панталон и топ с мрежеста плетка на една кука – онлайн курс по плетене Юни

Как да си изплетете комплект от панталон и топ с мрежеста плетка на една кука   Лятната почивка на море е чудесен повод да експериментираме с нови модели за плетене като комплект от панталон и топ на една кука. В тази статия, освен, че ще ви разкажа за новите...

повече информация
Плътни плетки на една кука: плетка за елече, одеяло, блуза или жилетка

Плътни плетки на една кука: плетка за елече, одеяло, блуза или жилетка

  Плътни плетки на една кука: схеми и видео уроци   Плътните плетки са по-актуални от всякога и почти всеки световно известен бранд или дизайнер на плетива ги използва в своите модели. Наскоро ми попадна една чанта на Miu Miu, съвсем обикновен модел в няколко...

повече информация
Ажурни плетки на една кука – схеми и видео уроци

Ажурни плетки на една кука – схеми и видео уроци

Ажурни плетки на една кука – инструкции за плетене, схеми и видео уроци   Ажурните плетки са мой фаворит когато става дума за ръчно плетиво на една кука и най-вече ръчно плетено облекло. Те могат да бъдат най-различни видове и да изглеждат като дантела, да имат...

повече информация
Плетена блуза и чанта на една кука с бабини квадрати – Курс по плетене на една кука Май

Плетена блуза и чанта на една кука с бабини квадрати – Курс по плетене на една кука Май

Как да си изплетете блуза и чанта с бабини квадрати на една кука   Плетените блузи и чанти ще бъдат хит и тази година, затова за месец Май в Курса по плетене на една кука и плетене с пръсти реших да ви покажа точно тези два лесни модела. А бабините квадрати не са...

повече информация
Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетено зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетено зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Плетено зайче амигуруми и жилетка с мохер на една кука - Курс по плетене Април    Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This