плетени на една кука цветя - плетен мак, плетен слънчоглед, плетети маргаритки

Плетени цветя на една кука – схеми и видео инструкции

Плетените цветя на една кука са красив и изискан начин да добавите цвят и чар към дома или облеклото си. Те могат да се използват за създаване на букети, венци, декорации за дома, дрехи и аксесоари или подаръци.

В предишните две статии ви дадох идеи къде може да приложите плетени цветя и съвети и трикове как вашите цветя да са красиви и оригинални. Може да ги прочетете от тук:

Плетене на цветя на една кука – съвети и трикове

Плетени цветя на една кука – идеи за декорация

В тази статия ще намерите схеми и видео инструкции за плетене на различни видове плетени цветя на една кука.

Как се плетат цветя на една кука – видео уроци

 

Видео уроци за плетене на цветя на една кука

Плетенето на цветя на една кука е чудесен начин да се отпуснете и да създадете красиви и уникални предмети. С малко практика и търпение можете да изплетете цветя за декорация на дрехи, аксесоари, домашен текстил или дори бижута.

Какви са предимствата на видео уроците?

Видео уроците са чудесен начин да научите как да плетете цветя на една кука. Те са лесни за следване и ви позволяват да видите как се изпълняват отделните бримки и техники.

Къде да намерите видео уроци за плетене на цветя?

Има много онлайн ресурси, където можете да намерите видео уроци за плетене на цветя. Някои от най-популярните са:

 • YouTube
 • Pinterest
 • Instagram
 • Facebook

Ако сте начинаещ в плетенето на една кука, може да е по-лесно да следвате видео инструкции. В интернет можете да намерите много видеоклипове, които показват как да плетете различни видове плетени цветя на една кука.

Ето и видео уроците за плетене на лесни цветя, които създадох за моя YouTube канал Denny’s Beauties, в които ви показвам как да си изплетете на една кука популярни и лесни модели на плетени цветя.

Как да си изплетем Маргаритка #3 /How to crochet easy daisy flower # 3

Как да си изплетем Маргаритка #3 /How to crochet easy daisy flower # 3

Схеми за плетене на цветя на една кука

 

В интернет и в книги за плетене на една кука можете да намерите много различни схеми за плетене на цветя. Схемите обикновено включват диаграми, които показват как да плетете отделните елементи на цветето, както и описания на стъпките.

Схемите и диаграмите за плетене на цветя на една кука включват информация за това как да плетете отделните бримки и техники, необходими за създаването на дадено цвете. Те обикновено се състоят от следните елементи:

 • Буквени обозначения: Буквите се използват за обозначаване на различни видове бримки.
 • Цифрови обозначения: Цифрите се използват за обозначаване на броя на бримките, които трябва да бъдат изплетени.
 • Символи: Символите също се използват за обозначаване на различни видове бримки, когато модела на плетене е представен в диаграма. Всеки символ означава определен вид бримка.

Схеми

Схемите за плетене на цветя на една кука обикновено се състоят от редове от букви и цифри. За да плетете цвете по схема, просто следвайте инструкциите, посочени в схемата.

Диаграми

Диаграмите за плетене на цветя на една кука обикновено се състоят от серия от символи, които представляват различни видове бримки и техники. За да плетете цвете по диаграма, просто следвайте инструкциите, посочени в диаграмата.

Допълнителна информация

Някои схеми и диаграми за плетене на цветя на една кука могат да включват и допълнителна информация, като например:

 • Размер: Размерът на цветето се определя от размера на куката, която се използва и от броя на бримките, които се плетат в началото.
 • Материали: Материалите, необходими за плетене на цветето, обикновено се посочват в схемата или диаграмата.
 • Инструкции: Някои схеми и диаграми включват подробни инструкции за плетене на цветето.

Как да четете схеми и диаграми за плетене на цветя на една кука

За да научите как да четете схеми и диаграми за плетене на цветя на една кука, най-доброто нещо, което можете да направите, е да практикувате. Намерете няколко прости схеми или диаграми и следвайте инструкциите, посочени в тях. С малко практика ще можете да плетете красиви и уникални цветя на една кука.

Ето и няколко модела с диаграми на лесни цветя, изплетени на една кука.

плетени цветя схеми
схема за плетена намаргаритка на една кука
модел за плетене на цвете на една кука
схеми на плетени цветя на една кука
лесен модел за плетено цвете на една кука
схема за плетене на една кука цвете

Плетените цветя на една кука са чудесен начин да внесете красота и настроение в дома си или да създадете уникални подаръци за вашите близки. С малко практика и търпение можете да изплетете красиви и разнообразни цветя, които ще ви радват дълги години.

В тази статия ви споделих схеми и видеоуроци как се плетат цветя на една кука. Надявам се, че те ще ви помогнат да започнете или да усъвършенствате уменията си в това изкуство.

Ето някои допълнителни съвети за плетене на цветя на една кука:

 • Не се страхувайте да експериментирате с различни видове бримки и техники, за да създадете уникални дизайни.
 • Добавете допълнителни детайли, като листа, стъбла или панделки, за да придадете на цветята си завършен вид.

С малко усилия и въображение можете да създадете красиви и впечатляващи плетени цветя, които ще бъдат истинска радост за очите ви.

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

ОТ СЪЩАТА КАТЕГОРИЯ:

Зимни пуловери на една кука – схеми и видео уроци

Зимни пуловери на една кука: Топло и стилно плетиво за студените дни Зимните пуловери на една кука са чудесен начин да се стоплите и да изразите своята креативност. Те могат да бъдат едноцветни, шарени или с различни орнаменти. Можете да ги плетете с дебела или тънка...

Плетени зимни жилетки на една кука – схеми и видео уроци

Плетени зимни жилетки на една кука: Топло и стилно решение за студените дни Плетени зимни жилетки -  стил и комфорт в студените дни Зимата е чудесно време да се насладите на топлината на плетена жилетка. Плетените жилетки са не само практични, но и красиви и стилни....

Плетени зимни шалове на една кука – модели с видео уроци

Плетени зимни шалове на една кука - модели и видео уроци   Зимата е чудесно време да се насладите на топлината на плетен шал. Плетените шалове са не само практични, но и красиви и стилни. Те могат да бъдат изработени в различни модели и цветове, за да отговарят...

Плетени шапки на една кука – схеми и видео уроци

Модели за плетени зимни шапки на една кука   Плетените зимни шапки са не само задължителен аксесоар за студеното време, но и чудесен начин да изразите своята индивидуалност и стил. Плетените шапки на една кука са особено популярни, тъй като са топли, меки и...

Пуловер с плетка бобчета на една кука – схема и видео урок

  Как да си изплетем пуловер с плетка на бобчета във всички размери на една кука   Пуловер с плетка на бобчета е лесен модел за плетене на една кука с приятна текстура и красив релеф. Плетката бобчета е много подходяща, когато искате да придадете оригинален и...

Плетена жилетка с качулка и плетка на вълни на една кука – схема и видео урок

  Плетена жилетка с качулка и плетка на вълни - как да си я изплетете на една кука Плетената жилетка с качулка и плетка на вълни на една кука е идеална за по-студените дни. Тя е топла и удобна, а плетката ѝ на вълни придава стилен и модерен вид. Тази жилетка е лесна...

Плетено пончо на една кука – схема и видео урок

  Лесен модел за плетене на пончо на една кука   Плетеното пончо отново се завръща на модните подиуми, а това означава, че всеки който вече си има може да го извади от нафталина и да си го носи с най-голямо удоволствие… А за тези, които все още нямат създадох...

Плетена жилетка с реглан ръкав на една кука – схема и видео

Плетена жилетка с реглан ръкав - лесен модел на една кука Плетенето на жилетка с реглан ръкав е чудесен начин да се създаде уютно и стилно облекло. Тази жилетка е плетена на една кука с еластична плетка, която я прави мека и удобна. Ръкавите са плетени с реглан...

Плетени тикви на една кука в три размера – схема на плетене и видеоурок

Плетени тикви на една кука за декорацияВсяка година по това време можете да видите рафтовете на магазините, пълни с различни есенни декорации предимно от тикви. Тиквата е един от най-популярните предмети, които ни навяват мисълта за есен, богата реколта и наслада от...

Пуловер без ръкави с бабини квадрати на една кука – писмени инструкции и видеоурок

Лесен модел за плетене на една кука пуловер без ръкави с бабини квадратиНезависимо от възрастта, човек няма как да не се влюби в тези красиви и практични пуловери без ръкави! Особено през последните години когато плетенето на една кука е във вихъра си и все повече...

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Здравейте, мили хора!

Казвам се Дени и съм майстор Художествено плетиво.

Обожавам да плета и да уча всички, които имат желание да се научат да плетат на една кука или с пръсти.

Имам YouTube канал и сайт с уроци за плетене. Можете да разгледате работата ми и благотворителните кампании, в които често се включвам в социалните ми мрежи или на сайта ми.

Защо да ме подкрепите с вашето дарение?

С вашата помощ ще имам възможност да правя все по-добри и разнообразни уроци и ръководства, които ще помогнат на повече хора да се впуснат в този чудесен свят на творчеството с плетене на една кука.

С вашата подкрепа ще създавам все по-качествено и полезно съдържание за сайта и YouTube канала ми с уроци по плетене на една кука и плетене с пръсти.

Вашето дарение ще ми помогне да продължа да правя плетенето на една кука и ръчното плетиво модерни и популярни в България.

А освен това ще имам възможност да участвам в повече благотворителни кампании в помощ на бездомните животинки и популяризирането на занаята плетене сред децата, с дарения и безплатни уроци на училища и читалища.

С вашата подкрепа ще мога да организирам безплатни работилници за деца, които искат да се научат да плетат на една кука или с пръсти, на които да изработваме изделия, които да даряваме на благотворителни базари в помощ на бездомни животни и деца в неравностойно положение.

С най-добри пожелания,

Деница Парижкова Denny’s Beauties

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This