акрилна прежда за плетене на една кука, шарена прежда за плетене

 

Акрилна прежда – за и против

 

Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да ви представя всички популярни видове акрилна прежда, за какви плетива са подходящи и какви са предимствата и недостатъците им.

Прежда от акрил – какво представлява и от какво е произведена?

Акрилната прежда е изкуствена прежда, която се използва широко за плетене на една и две куки, тъкане и други видове ръчна изработка.

видове прежди според теглото, акрилна прежда

Какво е  акрил?

Акрилът, от който се произвежда акрилната прежда, е синтетичен полимер, който се получава от мономери, известни като акрилати или акрилни естери. Тези мономери могат да бъдат произведени от нефт или природен газ. Процесът на полимеризация на акрилатните мономери води до формирането на дълги вериги от полимерен материал, известен като полиакрил.

Полиакрилът се използва за производството на много различни видове продукти, включително текстил, прежда, бои и лепила. За производството на акрилна прежда, полиакрилните влакна се обработват и сплитат във влакнести нишки.

Характеристики на акрила

Ето някои от основните характеристики на акрила, които правят този материал подходящ за производството на прежда:

 • Лекота и мекота: Акрилната прежда е изключително лека и мека на допир, която я прави удобна за носене.
 • Цветови възможности: Поради синтетичната си природа, акрилът може да бъде оцветен в широка гама от наситени и ярки цветове.
 • Издръжливост и устойчивост: Акрилната прежда е устойчива на износване и скъсване, като същевременно запазва формата си и цвета си след многократно пране.
 • Не спарва и има влагоабсорбиращи свойства: Въпреки че акрилът не е толкова дишащ като някои естествени материали, той все пак е добър влагоабсорбатор и може да осигури комфорт при носене.

Всички тези характеристики правят акрилната прежда популярен избор за плетене на дрехи, аксесоари и други ръчно правени изделия.

Деница Парижкова майстор , онлайн курс по плетене ,художествено плетива плетива на една кука плетени шапки на една кука

Видове акрилна прежда

В зависимост от производителя и намеренията за използване, акрилната прежда може да бъде представена в различни видове.

Някои от основните видове акрилна прежда включват:

 • Обикновена акрилна прежда: Това е базовият вид акрилна прежда, който се използва за различни проекти. Тя е пластична, лека и обикновено е достъпна в голямо разнообразие от цветове.
 • Памучна прежда с акрил: Този вид прежда е смес от акрил и памук. Той обикновено е мек и дишащ, като съчетава удобството на памука със здравината и лесната грижа за акрила.
 • Акрилна прежда с мохер: Това е вид акрилна прежда, която е по-плюшена и мека. Преждата с мохер често има по-голяма дебелина и ореол, подходяща за създаване на пухкави и топли дрехи и аксесоари.
 • Акрилна прежда с вълна: Някои производители добавят вълна към акрилната прежда, за да подобрят топлината и усещането за мекота на материята. Този вид акрилна прежда е по-подходящ за студени климатични условия или за проекти, които изискват допълнителна топлина.
 • Акрилна прежда с ламе: Този вид акрилна прежда включва метализирани нишки, които придават на материята блясък и искрящ ефект. Той е често използван за създаване на модни аксесоари и дрехи за специални събития.

Това са само някои от основните видове акрилна прежда, но в зависимост от производителя и специфичните изисквания на проекта може да се срещнат и други варианти.

Различните видове акрилна прежда могат да бъдат разделени и според теглото на преждата. Повече за тях, на кой номер кука трябва да се плетат и за какви плетива са подходящи, може да прочетете в тази статия:

Видове прежди според теглото – пълно ръководство на начинаещи плетачи

ръчно плетен шал и шапка на една кука с прежди от алпака, триъгълен шал на една кука, модел за плетене на шал на една кука, ръчно плетиво, ръчно плетиво на една кука, dennys beauties,

Какво е микрофибърен акрил?

Микрофибърният акрил е вид акрилна прежда, която се отличава със своите многофункционални и удобни характеристики. Този материал се създава чрез специална технология, която включва използването на микроскопични влакна от полиестер или полиамид, които се комбинират с акрил. Под секрет ще ви издам, че това е една от любимите ми прежди за летни плетива и е особено подходяща за плетени бански. Аз лично имам вече няколко комплекта бански от микрофибърен акрил и дори ги предпочитам пред памучните, защото съхнат много по-бързо от памука. Горда притежателка съм и на няколко рокли от този вид прежда и ви я препоръчвам с две ръце. Ето защо

Особеностите на микрофибърния акрил:

 • Мекота и удобство: Микрофибърният акрил е изключително мек и нежен на допир, като предоставя комфорт при носене.
 • Не спарва и има влагоабсорбиращи способности: Поради своите микроскопични влакна, микрофибърният акрил е дишащ и има висока влагоабсорбираща способност, което го прави подходящ за плетива за пролетно-летния сезон.
 • Топлинни свойства: Въпреки че микрофибърният акрил е лек и тънък, той е изключително топъл материал, който запазва топлината на тялото.
 • Издръжливост и лекота: Този материал е устойчив на износване и скъсване, но същевременно е изключително лек и удобен за носене.
 • Лесна поддръжка: Микрофибърният акрил обикновено е лесен за поддръжка и може да се пере в пералнята при средни или ниски температури.
плета жилетка с разкроени ръкави на една кука модел на dennys beauties

Какво е премиум акрилна прежда?

Преди когато не разбирах много от прежди, винаги съм се чудила защо на някои етикети на прежди пише акрил, а на други премиум акрил. Нали все е акрил? Да, но не е точно така.

Премиум акрил е висококачествена версия на акрилната прежда, която се отличава със специално обработка или по-високи стандарти на суровини и производство. Названието „премиум“ обикновено се отнася до няколко аспекта на преждата, включително качеството на влакната, мекотата, цветовата палитра и устойчивостта на пилинг.

Характеристики на премиум акрилната прежда:

 • Висококачествени влакна: Премиум акрилната прежда обикновено се произвежда от висококачествени суровини, които осигуряват по-гладка и равномерна текстура на материята.
 • Мекота и удобство: Тези видове акрилна прежда често се отличават с изключително мекота и нежно усещане, което я прави подходяща за чувствителна кожа и проекти, които изискват комфорт.
 • Богата цветова гама: Производителите на премиум акрил предлагат обикновено широка гама от наситени и модерни цветове, които могат да задоволят различни вкусове и изисквания.
 • Устойчивост на пилинг: Премиум акрилната прежда често е проектирана да бъде устойчива на пилинг или износване, което я прави по-дълготрайна и подходяща за проекти, които се използват често.
 • Лесна грижа за материята: Въпреки високото си качество, премиум акрилната прежда обикновено е лесна за поддръжка и може да се пере в пералнята при подходящи условия.

Премиум акрилът е популярен избор за плетене на дрехи, аксесоари и други ръчни изделия, където качеството и удобството са от съществено значение, но търсим и приемлива цена.

плетена жилетка на една кука, плетена жилетка с акрилна прежда, модел за плетене на жилетка на една кука, схема за плетена жилетка на една кука, деница парижкова dennysbeauties

Предимства на акрилните прежди пред тези с естествен произход:

Акрилната прежда има няколко предимства пред естествените прежди, които я правят популярен избор за множество проекти. Някои от основните предимства на акрилната прежда пред естествените прежди включват:

 • Цена: Акрилната прежда обикновено е по-евтина от много естествени прежди, като въпреки това предлага подобно на естествените прежди усещане и визия. Това я прави достъпна за по-широк кръг от потребители.
 • Издръжливост: Акрилната прежда е устойчива на износване и пилинг, което я прави по-дълготрайна от някои естествени прежди. Тя запазва формата и цвета си след многократно пране и използване.
 • Хипоалергенност: За разлика от някои естествени прежди, като например вълната, акрилът не предизвиква алергии. Това го прави подходящ за хора с алергии или чувствителна кожа.
 • Лесна поддръжка: Акрилната прежда е лесна за поддръжка и може да се пере в пералнята при подходящи условия. За разлика от някои естествени прежди, акрилът често не изисква специални методи на грижа.
 • Разнообразие от цветовете: Акрилната прежда може да бъде оцветена в широка гама от наситени и ярки цветове, като това предлага голяма възможност за избор и творчество при проектиране на ръчно плетени изделия.

Въпреки тези предимства, важно е да отбележим, че естествените прежди, като например вълната и памука, имат своите уникални характеристики и предимства, като въздухопродимост, топлина и естествен вид.

видове прежди според теглото, как да замените преждата в модел за плетене на една кука, акрилна прежда

Защо се добавя акрилна прежда към  прежда от естествен произход?

Добавянето на акрилна прежда към естествените прежди може да има няколко причини и предимства в зависимост от конкретните нужди.

Някои от основните причини за добавянето на акрилна прежда към естествените прежди включват:

 • Икономия на разходи:

Акрилната прежда обикновено е по-евтина от някои естествени прежди, като например вълната или кашмира. Добавянето на акрил може да намали разходите за производство, като същевременно запазва някои от характеристиките на естествената прежда.

 • Подобряване на издръжливостта и устойчивостта:

Акрилната прежда е известна със своята издръжливост и устойчивост на износване и пилинг. Добавянето на акрил към естествените прежди може да подобри тези характеристики на материята и да удължи живота й.

 • Подобряване на формата и структурата:

 Акрилът има тенденцията да запазва формата си по-добре от някои естествени прежди, които могат да изгубят своята форма след носене или пране. При добавянето на акрил към естествените прежди, материята може да запази по-добре своята форма и структура.

 • Подобряване на цветовете и естетиката:

Акрилната прежда може да бъде оцветена в широка гама от наситени и ярки цветове. Добавянето на акрил към естествените прежди може да разшири цветовата палитра на материята и да я направи по-естетично привлекателна.

 • Улесняване на грижата за материята: Акрилът е обикновено е лесен за поддръжка и може да се пере в пералнята при подходящи условия. Когато се добави към естествените прежди, акрилът може да улесни грижата за материята и да я направи по-практична за ежедневна употреба.

Разбира се като прежда, която е с изкуствен произход акрилът си има и своите недостатъци.

пуловер на една кука с плетка бобчета , модел за плетене на една кука на dennysbeauties, пуловер от акрилна прежда с ламе, плетен пуловер на една кука, модел за плетене на лесен пуловер на една кука

Недостатъци на акрилната прежда

Въпреки че акрилната прежда има много предимства, тя също така има и някои недостатъци, които трябва да бъдат взети предвид при избора й за конкретен проект или приложение. Някои от основните недостатъци на акрилната прежда включват:

 • Ниска проветривост: Акрилната прежда не е толкова дишаща като някои естествени материи, като например памук или вълна. Това може да представлява проблем за някои хора, особено в топли климатични условия или при интензивно физическо натоварване.
 • Статично зареждане (наелектризиране): Акрилът има тенденцията да се зарежда статично, което може да привлече пухкави частици и мръсотия, особено в сухи условия. Това може да направи материята по-трудна за почистване и поддръжка.
 • Неприроден вид и усещане: Въпреки че акрилът може да имитира някои от характеристиките на естествените прежди, като мекота и топлина, някои хора все пак могат да предпочетат естествените материи поради тяхния природен вид и усещане.
 • Възможност за пилинг: В зависимост от качеството на акрилната прежда и интензивността на употреба, материята може да изяви някои признаци на пилинг, което може да намали визуалната привлекателност на изделието.
 • Ниска абсорбция на влага: Акрилната прежда не абсорбира влага толкова ефективно, колкото някои естествени прежди, като вълната или памука

Въпреки тези недостатъци, акрилната прежда все пак остава популярен избор за много проекти, особено поради своите ценови предимства, издръжливост и разнообразие в цветовете.

Точно поради тези причини предпочитам да я ползвам когато е смесена с прежди от естествен произход. Една от любимите ми комбинации, също и най-използвана от мен най-вече за жилетки е смес от памук и акрил.

плетено цвете на една кука, плетка на една кука, прежда от акрил

Кои са най-популярните акрилни смесени прежди и за какви плетива са подходящи?

Акрил/вълна: Тази смесена прежда комбинира удобството и издръжливостта на акрила с топлината и мекотата на вълната. Тя е популярен избор за плетене на дрехи и аксесоари за студени климатични условия.

Акрил/памук: Преждите, които комбинират акрила с памука, обикновено са меки и дишащи, предлагайки комбинация от удобство и естетика. Те са подходящи за плетене на дрехи за всекидневно носене.

Акрил/мохер: Смеси от акрил и мохер са познати с пухкавата си текстура и елегантен външен вид. Тези прежди са чест избор за плетене на модни и стилни дрехи и аксесоари.

Акрил/найлон: Комбинацията от акрил и найлон предлага изключителна издръжливост и устойчивост на износване. Тази прежда е подходяща за проекти, които изискват по-здрава и трайна материя.

Акрил/еластан: Прежди, които комбинират акрила с еластан, предлагат еластичност и формоустойчивост. Те са идеални за плетене на облекло и аксесоари, които трябва да се приспособят към тялото или да запазят формата си.

Тези са само някои от най-популярните акрилни смесени прежди, но има много други възможности на пазара, включително смеси с повече от два вида прежда.

плетена жилетка с плетка на вълни, качулка и копчета на една кука dennys beauties, онлайн курс по плетене на една кука, прежди с акрил

Акрилна прежда – идеална за начинаещи плетачи на една кука

Тя е подходяща за начинаещи плетачи на една кука поради няколко причини:

 • Лесна за употреба: Акрилната прежда е мека и гладка, което я прави лесна за работа. Тя не се заплита толкова бързо, което е предимство за начинаещите, които все още се учат да работят с прежда.
 • Достъпна: Акрилната прежда е налична във всички магазини за прежда. Дори и в най-малкото и забутано магазинче за прежда ще я откриете в най-различни цветове и дебелини.
 • Цветове и текстури: Акрилната прежда се предлага в широка гама от цветове и текстури, което позволява на начинаещите да избират сред различни опции и да създават уникални проекти.
 • Икономичност: Акрилната прежда обикновено е по-евтина в сравнение с някои други видове прежда, като вълна и памук. Това прави акрилната прежда подходящ избор за тези, които започват да плетат и искат да се запознаят с процеса, без да инвестират много пари.
 • Издръжливост: Проектите, изработени от акрилна прежда, са обикновено здрави и издръжливи. Това е предимство за начинаещите, които все още учат да работят с прежда и може да направи процеса на учене по-лесен и приятен.

По-подробна информация защо акрилната прежда е подходяща за начинаещи плетачи и каква точно прежда да изберете, ако тепърва навлизате в света на плетенето на една кука може да прочетете в тази статия:

Плетене на една кука – ръководство за начинаещи. Полезни съвети и необходими материали

инструменти за плетене на една кука, акрилна прежда

Акрилната прежда подходяща ли е за бебета?

Акрилната прежда може да бъде подходяща за плетене на дрехи и аксесоари за бебета, но е важно да се вземат предвид някои фактори преди да се избере конкретна прежда за проекти за бебета. Ето някои аспекти, които трябва да се вземат предвид:

 • Чувствителна кожа: Някои бебета имат много чувствителна кожа, която може да реагира на синтетични материи като акрил. Преди да използвате акрилна прежда за бебешки проекти, уверете се, че бебето не реагира на нея.
 • Мекота и удобство: Предпочитайте акрилни прежди с високо качество, които са меки и удобни за носене, като например акрилни прежди, които се определят като „премиум“ или акрилни смеси с памук или вълна.
 • Топлина и комфорт: Изберете акрилни прежди, които предлагат достатъчна топлина и комфорт за бебето, особено ако проектът е за дрехи за студено време или за специални случаи като бебешки одеяла.

Спазвайки тези съвети и внимателно избирайки качествени акрилни прежди, можете да създадете безопасни и удобни дрехи и аксесоари за вашето бебе.

Но лично по мое мнение, ако имате възможност, използвайте прежда с естествен произход – памук или вълна. Дори да търсите бюджетен вариант за бебешко плетиво не се изисква голямо количество прежда, по-добре инвестирайте в качество като изберете хубава прежда.

Виждала съм такива плетени красоти за бебета и като забележа, че е изплетено с чист акрил и сърцето ме заболява… Но всеки разполага според бюджета си.

Повече за преждата, която е подходяща за бебешки плетива и на какви стандарти трябва да отговаря, за да е безопасна за малките човечета ще намерите в тази статия:

Плетива за бебета – подходяща прежда I

Прежда за бебешко плетиво II част

бебешки терлици, прежда за бебешко плетиво, акрилна прежда за бебешко плетиво

Акрилната прежда може ли да предизвика алергия?

Въпреки че рядко се случва, акрилната прежда може да предизвика алергични реакции при някои хора. Някои от съставките, които се използват за производството на акрилни влакна, могат да бъдат потенциални алергени за някои хора с много чувствителна кожа или със склонност към алергии.

Симптомите на алергия към акрил могат да включват:

 • Чувствителност или обрив на кожата в зоната на контакт с акрилната прежда.
 • Чувство на дразнене или свръхчувствителност при носене на дрехи или аксесоари от акрил.

Ако имате подозрение, че сте алергични към акрил, е препоръчително да се консултирате с дерматолог. Те могат да извършат тестове за алергия и да ви предложат подходящи съвети за избягване на алергените.

В случай на потвърдена алергия към акрилна прежда, ще трябва да избягвате контакт с материали, които я съдържат. В този случай, е добра идея да избирате естествени прежди или прежди, които са хипоалергенни и подходящи за чувствителна кожа.

видове прежди според теглото, акрилна прежда

Както и всяка друга прежда, така и акрилната си има предимства и недостатъци. Надявам се, че ви помогнах да изберете подходящата прежда за следващата ви плетка на една кука.

А как да се грижите за плетивата от акрилна прежда, ще научите от следващата статия.

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ОТ СЪЩАТА КАТЕГОРИЯ:

Как да замените преждата в моделите за плетене на една кука

Съвети за замяна на прежда в моделите за плетене на една кука   “С каква прежда мога да заменя тази, която е посочена в схемата, защото не я откривам в магазините за прежди?” Това е въпрос, който често получавам и реших да напиша статия по въпроса, тъй като...

Прежда от алпака – всичко, което трябва да знаете

  Прежди от алпака и други камилови влакна: характеристики, свойства и грижа за тях   Последните години приждите от алпака станах голям хит сред ценителите на качественото ръчно плетиво и най- вече сред хората, които го изработват. И затова си има не една, а...

Вълнена прежда – всичко, което трябва да знаете

  Вълнена прежда - защо е толкова популярна   Знаете ли, че ние хората използваме вълна за облеклото си от 6000 г.? Не случайно тя присъства в живота на хората от толкова дълго време. В тази статия ще ви запозная с нейните предимства и защо вълнената прежда е...

Видове прежда според теглото – всичко, което трябва да знаете

Видове прежди според теглото – пълно ръководство на начинаещи плетачи   Напоследък все по-често получавам въпроси как да заменим преждата, когато работим по дадена схема за плетене на една кука. Трудно е да се отговори в едно изречение, затова реших да напиша...

Рафия и хартиена прежда: всичко, което трябва да знаете

Рафия и хартиена прежда: Какво трябва да знаетеРафия и хартиена прежда: Що е то?Като една плетачкаджийка експериментатор обичам винаги да съм в крак с последните тенденции в модата при преждите и винаги когато нашуми някоя нова прежда нямам търпение да я изпробвам. За...

Металическа прежда за плетени чанти и аксесоари

Металическа прежда Metallic Club или как да станеш принцеса почти за без пари  Металическа, метализирана или прежда с метален ефект Metallic Club Можете да я намерите под всички тези имена в търсачките и е най-новата и модерна прежда, която най-сетне дойде и на...

Прежда за бебешко плетиво II част

  Прежда за бебешко плетиво II частПрежда за бебешко плетиво - изисквания Преждата за плетивата за бебета трябва да отговаря на някои специални изисквания, за да е безопасна за малките човечета и те да се чувстват комфортно с плетена шапчица, гащеризонче или с...

Прежда за бебешко плетиво I

Плетива за бебета - подходяща прежда IПлетива за бебета  Плетивата за бебета са едни от най-популярните подаръци, които подаряваме когато ни поканят да отпразнуваме появата на нов живот. За Кръщене или сладка питка, за рожден ден или без повод , да подариш нещо ръчно...

Плетене с текстилна прежда – съвети, трикове и видеоуроци

   Текстилната прежда стана много популярна и у нас последните няколко години. И за това има много причини. Плетивата с нея се изработват бързо, красиви и нестандартни са и с нея може да изработите издръжливи и разнообразни проекти.   Признавам си, че това е една от...

Памучна прежда и за какви плетива е подходящ памукът?

Памучна прежда и за какви плетива е подходящ памукът?Памучна прежда - какво представлява Днес ще си поговорим за любимата ми прежда, а именно памучната. И ми е любима поради безброй причини, които ще ви споделя по-нататък. Но да започнем с малко факти. Памучната...

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Как да замените преждата в моделите за плетене на една кука

Как да замените преждата в моделите за плетене на една кука

Съвети за замяна на прежда в моделите за плетене на една кука   “С каква прежда мога да заменя тази, която е посочена в схемата, защото не я откривам в магазините за прежди?” Това е въпрос, който често получавам и реших да напиша статия по въпроса, тъй като...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Здравейте, мили хора!

Казвам се Дени и съм майстор Художествено плетиво.

Обожавам да плета и да уча всички, които имат желание да се научат да плетат на една кука или с пръсти.

Имам YouTube канал и сайт с уроци за плетене. Можете да разгледате работата ми и благотворителните кампании, в които често се включвам в социалните ми мрежи или на сайта ми.

Защо да ме подкрепите с вашето дарение?

С вашата помощ ще имам възможност да правя все по-добри и разнообразни уроци и ръководства, които ще помогнат на повече хора да се впуснат в този чудесен свят на творчеството с плетене на една кука.

С вашата подкрепа ще създавам все по-качествено и полезно съдържание за сайта и YouTube канала ми с уроци по плетене на една кука и плетене с пръсти.

Вашето дарение ще ми помогне да продължа да правя плетенето на една кука и ръчното плетиво модерни и популярни в България.

А освен това ще имам възможност да участвам в повече благотворителни кампании в помощ на бездомните животинки и популяризирането на занаята плетене сред децата, с дарения и безплатни уроци на училища и читалища.

С вашата подкрепа ще мога да организирам безплатни работилници за деца, които искат да се научат да плетат на една кука или с пръсти, на които да изработваме изделия, които да даряваме на благотворителни базари в помощ на бездомни животни и деца в неравностойно положение.

С най-добри пожелания,

Деница Парижкова Denny’s Beauties

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This