пуловер без ръкави на една кука с бабини квадрати лесен модел на dennys beauties Oekr[d Md,rgufld

Лесен модел за плетене на една кука пуловер без ръкави с бабини квадрати

Независимо от възрастта, човек няма как да не се влюби в тези красиви и практични пуловери без ръкави! Особено през последните години когато плетенето на една кука е във вихъра си и все повече хора имат желание да се научат да плетат и да създават свои собствени и уникални модели плетени дрехи.

Знаете, за моделите, които ви показвам в моя You Tube канал, че избирам само такива, които са лесни и всеки може да си ги изплете.  Вярвам, че плетенето може да бъде лесно и приятно, а и е начин да създадем нещо красиво със собствените си ръце.

Вече съм ви показвала няколко жилетки с бабини квадрати, за някои дори написах и инструкции за всички размери, които може да намерите в блога:

Елегантна плетена жилетка с бабини квадратчета на една кука

Лесна жилетка с бабини квадрати

 

Отдавна имах идея да си изплета такъв пуловер без ръкави на една кука, защото освен, че е много практичен модел – може да се комбинира и с дънки, и с пола, а защо не и с по-официален панталон, исках да ви покажа модел на пуловер без ръкави, който е лесен и всеки да може да си го изплете.

Класическо бабино квадратче – какво по-лесно от това?

класически модел бабино квадратче на една кука dennys beauties

Тези, които следят работата ми от отдавна, знаят, че бабините квадрати са ми любимата техника за плетене на една кука.

Използвам ги за жилетки, рокли, чанти, изобщо всичко, което  може да бъде изплетено на една кука… Показвала съм ви вече доста модели на бабини квадрати в канала ми, дори направих отделен плейлист, за да са по-лесни за намиране.

И тъй като този модел пуловер без ръкави е насочен към хората, които са начинаещи в плетенето на една кука, реших да използвам един от най-лесните бабини квадратчета, а именно класическото бабино квадратче.

Може да го срещнете в няколко вариации като основната разлика е колко синджир (въздушни) бримки ще бъдат изплетени в ъглите и между групите от по 3 високи пълнежа.

В зависимост от преждата и куката, която се използват понякога може да има и доста голяма разлика във визията на тези вариации.

Ето отделно видео как да си изплетете класическото бабино квадратче, което използвах за този модел пуловер без ръкави:

Ето и още няколко модела на бабини квадрати, с които може да заместите този, който съм използвала за моя пуловер.

Но имайте предвид, че в такъв случай ще трябва да си направите проба на плетката и да плетете различен брой редове за размера, който ви е необходим.

Писмените инструкции, които съм посочила не важат за други модели с бабини квадрати или, ако използвате друг вид прежда и размер кука.

Пуловер без ръкави на една кука – схема на плетене

Пуловерът е съставен от два еднакви квадрата изплетени с бабини бодове. За модела, който изплетох съм използвала 4 цвята –  бяло, светло сиво, сиво и графитено сиво.  Сменях цветовете през 2 реда.

Изплитат се два еднакви квадрата и се поставят маркери, за да се отбележи ширината на рамената и страничните части на пуловера.

Изплитат се редовете за рамената с бабини бодове, а след това и страничните части. За всеки размер маркерите се поставят в различен по ред ПЕ.

Плетете от маркер до маркер. Свързвате двете готови парчета с шиене от опаковата страна само във външното рамо на бримката.

Завършвате пуловера без ръкави като изплитате ред НП по обиколката на деколтето, ръкавите и долната част на пуловера като плетете само в бримките ВП по реда, СБ не се изплитат.

къс плетен пуловер без ръкави на една кука безплатен модел за плетене на dennysbeauties

Пуловер без ръкави с бабини квадрати – необходими материали, размери и съкращения

Материали:

Прежда: Мания Оригинал – 100% акрил, 250 м / 100 гр

Кука №4 мм.

Маркери

Игла за плетиво

Сантиметър

Ножица

 

Наплитане:

1 ред – 1.2 см.

1 ПЕ (3 ВП, 1 СБ)- 1.6 см.

 

Размери:

С/ М размер:

Обиколка 100 cм., дължина 50 см.

Л/ХЛ размер:

Обиколка 120 cм., дължина 53 см.

2 ХЛ/3ХЛ размер:

Обиколка 140 cм., дължина 56 см.

4 ХЛ/5ХЛ размер:

Обиколка 160 cм., дължина 59 см.

 

Необходимо количество прежда:

С/ М размер: 250 г.

Л/ХЛ размер: 300 г.

2 ХЛ/3ХЛ размер: 350 г.

4 ХЛ/5ХЛ размер: 400 г.

 

Съкращения:

Б- бримка

СБ – синджир (въздушна) бримка

НП – бримка нисък пълнеж

ВП – бримка висок пълнеж

ЗБ – залепена бримка

ПЕ – повтарящ се елемент

Сл. – следващ/а

Простр. – пространство

Обр- обръщане

*- знак за повторение

(….) – повтаряйте действието в скобите

пуловер с бабини квадрати без ръкави безплатен модел за плетене на една кука от dennys beauties деница парижкова

Пуловер без ръкави с бабини квадрати– писмени инструкции за всички размери

диаграма на класически бабин квадрат на една кука

Изплитате два еднакви квадрата за предница и гръб по основната схема за квадрата. За всеки размер плетете различен брой редове.

 

С/ М размер: 18 реда по основната схема за квадрата

Л/ХЛ размер: 20 реда по основната схема за квадрата

2 ХЛ/3ХЛ размер: 22 реда по основната схема за квадрата

4 ХЛ/5ХЛ размер: 24 реда по основната схема за квадрата

 

Поставяте маркери, за да отбележите разстоянията за рамената и страничните части. За всеки размер поставете маркера в различен по ред ПЕ отвън навътре според инструкциите.

За рамената:

С/ М размер: 5 ПЕ

Л/ХЛ размер: 6 ПЕ

2 ХЛ/3ХЛ размер: 7 ПЕ

4 ХЛ/5ХЛ размер: 8 ПЕ

Поставяте маркерите и за страничните части в различен по ред ПЕ от рамената надолу според инструкциите и започвате да плетете от лицевата страна на плетивото.

За страничните части, поставете маркери, за да отбележите пространството за ръкавите и плетете страничните и части от маркера до края на реда.

За страничните части:

С/ М размер: 7 ПЕ

Л/ХЛ размер: 8 ПЕ

2 ХЛ/3ХЛ размер: 9 ПЕ

4 ХЛ/5ХЛ размер: 10 ПЕ

Поставяте маркерите за рамената и страничните части и след това плетете необходимите редове на парчетата. Маркерите се поставят на квадратите преди да бъдат добавени допълнителните редове!

 

За рамената:

Р1 – 2: 3 СБ, *  (3ВП в простр от 1СБ, 1 СБ),1 ВП в посл. Б, обр.

Р3: 1 СБ, НП до края на реда.

Изплитате двете рамена на парчето като започвате първият ред винаги от лицевата страна на плетивото.

 

За страничните части:

Р1- 2: 2 СБ,  ВП до края на реда, обр.

Р3: 1 СБ, НП до края на реда.

 

 

Видео урок за плетене на пуловер без ръкави на една кука

Надявам се моделът за този лесен модел пуловер на една кука да ви е харесал и да си го изплетете и за вас!

Или за детето, племеника или приятелка… Аз лично с нетърпение чакам да ми остане малко свободно време и да изплета още един, защото моята вечно недоволна дъщеря тинейджърка взе, че го хареса и ми го отмъкна под носа!

Ето още едно доказателство, че няма да сбъркате, ако решите да си го изплетете и вие, щом тинейджърите го харесват, всички ще го харесат!

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

ОТ СЪЩАТА КАТЕГОРИЯ:

Зимни пуловери на една кука – схеми и видео уроци

Зимни пуловери на една кука: Топло и стилно плетиво за студените дни Зимните пуловери на една кука са чудесен начин да се стоплите и да изразите своята креативност. Те могат да бъдат едноцветни, шарени или с различни орнаменти. Можете да ги плетете с дебела или тънка...

Плетени зимни жилетки на една кука – схеми и видео уроци

Плетени зимни жилетки на една кука: Топло и стилно решение за студените дни Плетени зимни жилетки -  стил и комфорт в студените дни Зимата е чудесно време да се насладите на топлината на плетена жилетка. Плетените жилетки са не само практични, но и красиви и стилни....

Плетени зимни шалове на една кука – модели с видео уроци

Плетени зимни шалове на една кука - модели и видео уроци   Зимата е чудесно време да се насладите на топлината на плетен шал. Плетените шалове са не само практични, но и красиви и стилни. Те могат да бъдат изработени в различни модели и цветове, за да отговарят...

Плетени шапки на една кука – схеми и видео уроци

Модели за плетени зимни шапки на една кука   Плетените зимни шапки са не само задължителен аксесоар за студеното време, но и чудесен начин да изразите своята индивидуалност и стил. Плетените шапки на една кука са особено популярни, тъй като са топли, меки и...

Пуловер с плетка бобчета на една кука – схема и видео урок

  Как да си изплетем пуловер с плетка на бобчета във всички размери на една кука   Пуловер с плетка на бобчета е лесен модел за плетене на една кука с приятна текстура и красив релеф. Плетката бобчета е много подходяща, когато искате да придадете оригинален и...

Плетена жилетка с качулка и плетка на вълни на една кука – схема и видео урок

  Плетена жилетка с качулка и плетка на вълни - как да си я изплетете на една кука Плетената жилетка с качулка и плетка на вълни на една кука е идеална за по-студените дни. Тя е топла и удобна, а плетката ѝ на вълни придава стилен и модерен вид. Тази жилетка е лесна...

Плетено пончо на една кука – схема и видео урок

  Лесен модел за плетене на пончо на една кука   Плетеното пончо отново се завръща на модните подиуми, а това означава, че всеки който вече си има може да го извади от нафталина и да си го носи с най-голямо удоволствие… А за тези, които все още нямат създадох...

Плетена жилетка с реглан ръкав на една кука – схема и видео

Плетена жилетка с реглан ръкав - лесен модел на една кука Плетенето на жилетка с реглан ръкав е чудесен начин да се създаде уютно и стилно облекло. Тази жилетка е плетена на една кука с еластична плетка, която я прави мека и удобна. Ръкавите са плетени с реглан...

Как се плете цвете на една кука – схеми и видео инструкции

Плетени цветя на една кука - схеми и видео инструкции Плетените цветя на една кука са красив и изискан начин да добавите цвят и чар към дома или облеклото си. Те могат да се използват за създаване на букети, венци, декорации за дома, дрехи и аксесоари или подаръци. В...

Плетени тикви на една кука в три размера – схема на плетене и видеоурок

Плетени тикви на една кука за декорацияВсяка година по това време можете да видите рафтовете на магазините, пълни с различни есенни декорации предимно от тикви. Тиквата е един от най-популярните предмети, които ни навяват мисълта за есен, богата реколта и наслада от...

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This