плетено одеяло за куче или коте с alize puffy

Как да изплетете с пръсти одеяло за куче или коте с прежда Alize Puffy

Плетено одеяло за куче или коте не е просто част от домашния декор, а символ на любовта ни към нашите скъпи домашни любимци. И е по-бюджетен вариант, ако го сравним с цените на одеялата за домашни любимци, които продават по магазините.

Плетенето с пръсти с Alize Puffy е много лесно занимание и всеки може да се научи. Дори и децата!

Плетено одеяло за куче или коте с Alize Puffy – защо реших да го направя

Идеята да направя модел за плетено одеяло за куче или коте ми дойде, когато реших да направя безплатен урок по плетене с пръсти за приятелките на дъщеря ми по повод  Деня на народните будители.

Планирала бях да изплета такива одеяла и да ги даря на сдружение Приятели на животните – ВТ, които да ги продават на благотворителния си коледен базар, който организират всяка година във Велико Търново.

И идеята да комбинирам двете занятия ми се стори чудесна!

урок по плетене с пръсти с alize puffy, плетено одеяло за куче или коте

Хем научих цели 8 деца да плетат с пръсти с Alize Puffy, хем успяхме да изплетем двайсетина одеяла, които да дарим в помощ на бездомните животни. Защото именно с това се занимава това сдружение – осигурява храна, подслон и плаща медицинските разходи на бездомни животинки, които са изпаднали в беда на територията на Велико Търново.

Повече за това сдружение и дейността му може да научите от страницата им във Facebook Приятели на животните – ВТ и да помогнете и вие да направим живота на бездомните животинки по-щастливи!

Плетене с пръсти с Alize Puffy на плетено одеяло за куче или коте

Но сега да се върнем на нашето плетено одеяло за куче или коте. Моделът, който съм ви показала във видеото е много лесен и всеки може да се справи. За да плетете с пръсти с Alize Puffy не е нужно да имате умения по плетене или плетене на една кука. Не са ви необходими и никакви инструменти – само ножица, игла, конец и естествено преждата. Нея може да я закупите от всеки онлайн магазин за прежда, а вече я има и в повечето физически магазини за прежди.

плетене с пръсти с Alize Puffy q плетено одеяло за куче или коте

Повече за тази прежда може да научите от другите статии в блога:

Alize Puffy – прежда за плетене с пръсти на облекло и домашен декор

Плетива с Alize Puffy – модели и видео уроци за плетне с пръсти

Моделът за плетено одеяло за куче или коте може да изработите в три размера, които съм посочила в инструкциите по-долу. Но ако никой от тези размери не отговаря на вашите нужди, може да ги персонализирате като започнете с различен брой бримки и изплетете различен брой редове.

Ако плетете различен размер от посочените на вашето плетено одеяло за куче или коте трябва да съобразите, че необходимото количество прежда ще е различно.

 

Плетено одеяло за куче или коте с Alize Puffy  – малък размер

40/40 см.

Необходимо количество прежда – 100 гр.

22 Б/ 17 реда с базова плетка за Alize Puffy

Плетено одеяло за куче или коте с Alize Puffy – среден размер

60/60 см.

Необходимо количество прежда – 200 гр.

33 Б/ 24 реда с базова плетка за Alize Puffy

 

Плетено одеяло за куче или коте с Alize Puffy – голям размер

80/80 см.

Необходимо количество прежда – 400 гр.

44 Б/ 36 реда с базова плетка за Alize Puffy

 

Плетено одеяло за куче или коте с Alize Puffy – видео урок

Предимства на ръчно плетено одеяло за куче или коте

 

Плетеното одеяло за куче или коте е топло и уютно:

Преждата Alize Puffy е мека и пухкава, което я прави идеална за създаване на топли и уютни одеяла за кучета или котета. Вашият домашен любимец ще се чувства топло и комфортно, особено през студените месеци, когато се гушка в това меко и топлещо одеяло.

Плетеното одеяло за куче или коте е устойчиво:

Одеялата от прежда Alize Puffy са изработени от висококачествена прежда, която е хипоалергенна и устойчива на износване. Това означава, че одеялото ще издържи дълго време и ще се превърне в любимо за гушкане на вашето куче или коте.

Плетеното одеяло за куче или коте е лесно за поддръжка:

Одеялата от прежда Alize Puffy са лесни за поддръжка. Можете да ги перете в пералня и сушите в сушилня. Това е много удобно и практично, особено в зимните месеци.

Плетеното одеяло за куче или коте е лесно за плетене:

Плетенето с пръсти е лесен метод за плетене, който е подходящ за хора, които нямат никакви умения по плетене и никога не са плели. Това означава, че можете да създадете персонализирано одеяло за вашия домашен любимец, без да се нуждаете от много опит в плетенето.

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This