плетивa с alize puffy, alize puffy, плетене с пръсти , плетене с пръсти пуфи, модели за плетене с пръсти

 

Плетива с Alize Puffy – как да си изплетем шапка, елек или шал

Плетива с Alize Puffy защо са толкова популярни?

Alize Puffy е сравнително нова прежда, която се появи на пазара последните няколко години и ни заплени с няколко предимства – пухкава и топлеща е, може да се пере в пералня и суши в сушилня и е толкова лесна за плетене – не са необходими инструменти и дори малко дете може да се научи да плете с нея!

Първоначално се е използвала за плетене на одеяла и най-вече на бебешки одеяла, но колкото по-популярна става преждата, толкова и разнообразни стават изделията, които могат да се изплетат с нея.

И сега ще се похваля без да ме е срам, че аз бях първата в България, която се сети да направи нещо по-различно от одеяло от нея, а именно елече.

Първият модел елече, който изплетох с Пуфи беше голяма гордост за мен, защото много обичам да експериментирам, да прилагам нови материали и техники в плетивата ми. Дори направих видео за YouTube канала ми как да си го изплете всеки, който поиска.

От тогава минаха две години, направих и много други видеа за тази прежда, но всичко започна от това обикновено сиво елече, което ще ви споделя по-надолу.

Ако не знаете какво представлява тази прежда тук може да прочетете повече за състава й и как да се грижите за нея:

Alize Puffy – прежда за плетене с пръсти

А какво може да си изплетете с прежда Alize Puffy ще ви покажа в тази статия. Плетененето с пръсти е много лесно и всеки може да се научи. Не се страхувайте да пробвате! В началото е малко странно, но с времето ще ставате все по-добри и пъргави!

Реших да започна с шапките от Пуфи, защото са идеални за подарък за Коледа, за зимни рожденици… Тази прежда топли много и каквото и да решите да изплетете с нея няма да сбъркате.

Ако сте начинаещи в плетенето с пръсти, започнете с малки проекти като шалове и шапки, докато свикнете и после подхващайте жилетките и елеците!

Ето и списъка ми с най-лесните и бързи модели плетива с Alize Puffy

Плетива с Alize Puffy – модели за плетене с пръсти

Плетива с Alize Puffy – Лесна шапка –  видео

Плетива с Alize Puffy – Шапка с периферия –  видео

Плетива с Alize Puffy – Шал яка  –  видео

Плетива с Alize Puffy – Лесно елече  –  видео

Това е моделът елече, за което вече ви разказах. С него започна приключението ми да правя модели плетива с Alize Puffy и да ги споделям с вас.

Знам, че е любим модел и на вас, защото съм получила безброй ваши снимки, с които ми споделяте вашите прекрасни елечета изплетени с Alize Puffy!

Плетива с Alize Puffy – Елече с плетеници  –  видео

Една от най-популярните плетки с Alize Puffy…

Плетива с Alize Puffy – Пуловер без ръкави  –  видео

Плетива с Alize Puffy – Дълъг елек с качулка и плетка кабели –  видео

Плетива с Alize Puffy – Бебешко одеяло с плетка на сърца –  видео

Ако все още се чудите дали да опитате да се научите да плетете с пръсти, не го мислете.

Това е толкова полезно хоби – винаги ще имате под ръка подарък за спешни случай, ще се чувствате спокойни и удовлетворени, защото плетенето премахва стреса.

И най-вече ще ви е топло!

Плетивата от Alize Puffy са толкова пухкави и топли, че няма как да не се влюбиш в тях!

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This