плетене с пръсти с alize puffy, прежда бебешко одеяло с Alize Puffy , плетене с пръсти с Alize Puffy, прежда Alize Puffy, плетене с пръсти

Alize Puffy – прежда за плетене с пръсти на облекло и домашен декор

 

Alize Puffy е прежда с готови бримки, която се плете с пръсти. За да си изплетете одеяло, жилетка или шапка с нея ще ви трябват само прежда, желание и свободно време.

Няма нужда да имате каквито и да било знания и умения по плетене или плетене на една кука и няма да ви трябват никакви инструменти, освен игла и ножица.

Проектите изплетени с  Alize Puffy стават бързо, приятни са за плетене, лесни за поддръжка и са много топлещи и меки.

 Alize Puffy – преждата за бебешки одеяла

Когато преди няколко години една приятелка, която очакваше бебе, ме помоли да изплета одеяло от Alize Puffy, да си призная дори не бях чувала за нея. Навсякъде където потърсих информация пишеше, че се плете с пръсти. Честно да си призная хич не си го представях какво трябва да представлява това плетене с пръсти на готови бримки, но нали има YouTube….

Като един библиотекар по образование съм свикнала да намирам всичко, каквото ми трябва – я в социалните мрежи, я в Google, но за информация от типа: направи си сам, YouTube е безспорният лидер. Преди години не беше като сега. Тогава преждата тъкмо навлизаше и нямаше толкова видеа как се плете с нея.

Изгледах това, което намерих, още не можех да си представя на какво ще прилича тази прежда на живо и дали след едно пране няма да изпадат всички пухове

Но тъй като обичам да опитвам всякакви нови прежди и материали за плетене, поръчах преждата и зачаках в напрежение какво ще пристигне.

 

бебешко одеяло с Alize Puffy , плетене с пръсти с Alize Puffy, прежда Alize Puffy

Естествено бях очарована като я пипнах и усетих колко е пухкава и мека! А колко лесно се плете с нея

Няма да крия, че в началото ми беше по-скоро странно, отколкото трудно и за първото одеяло, което изплетох едно кълбо ми отнемаше един час, за да го изплета. Доста бърках, изпусках бримки, разплитах и плетях наново.

Сега едно кълбо го плета за 12 минути с обикновена плетка. Голям напредък, нали? Той идва с плетенето. Така че, ако не ви се получава в самото начало, не се отчайвайте. Всяко нещо с времето си.

След като изплетох одеялото, трябваше да го прекарам и през втория изпит – пране и сушене. А бебешките неща доста често се перат и обикновено се сушат в сушилня. Пуснах моето одеяло от Alize Puffy в пералнята на  ръчно пране и после естествено пробвах и след сушилнята как ще се представи.

Очаквах когато отворя контейнера на сушилнята да намеря минимум шепа власинки, както след всяко нормално пране на обикновени дрехи, но нямаше нищо такова. Не намерих дори власинка…

Днес моята приятелка вече има второ дете, за което също изплетох одеялце с Alize Puffy и двете не са мръднали. След толкова пранета и сушилни…

И все пак защо всички си мислят, че Alize Puffy е прежда за бебешки одеяла?

плетене с пръсти с Alize Puffy q плетено одеяло за куче или коте

Alize Puffy състав и инструкции за грижа

Alize Puffy състав

Alize Puffy е прежда от 100% микрополиестер, 100 грама са 9 м. Тази прежда представлява предварително оформени бримки за плетене с пръсти на проекти по-бързо и по-лесно от традиционното плетене.

Alize Puffy  инструкции за грижа

Преждата Alize Puffy  е много лесна за поддръжка, за разлика от някои нормални прежди, които изискват специални грижи като ръчно пране.

Може да се перете в пералня на до 30 градуса (аз използвам опцията за ръчно пране на моята пералня или за вълна)

Може да се суши в сушилня или в хоризонтално положение

– Химическо чистене

– Не се глади

Прежда Alize Puffy притежава и стандарт, че е подходящ за чувствителна и бебешка кожа.

И ако трябва накратко да обобщим причините да е една от най-популярните (по мое мнение е най-популярната прежда в България) прежди за бебешки одеяла е защото може да се пере и суши автоматично, изплита се бързо, подходяща е за бебета и е топлеща и мека.

Като добавим и цената на преждата, която е доста приемлива, ето защо сигурно почти всяко бебе в България си има одеяло от Alize Puffy.

Alize Puffy бебешко одеяло с Alize Puffy , плетене с пръсти с Alize Puffy, прежда Alize Puffy

Alize Puffy е прежда за дрехи и аксесоари, не само за домашен декор

След като изплетох първите си одеяла с тази прежда и научих нови плетки, реших, че не само бебетата и малките деца заслужават да имат такива топлички и меки плетива, но и ние дамите може да използваме тази прежда, за да си изплетем елече, шал или шапка.

Някои от моделите, които съм ви показвала в канала ми може да намерите в тази статия:

Плетива с Alize Puffy – модели за плетене с пръсти видео уроци

Плетено одеяло за куче или коте с Alize Puffy – инструкции и видео

С тази прежда може бързо да изплетете шалове и елечета на цялата рода и то срещу минимална сума. За зимните рожденици и Коледа това са чудесни и оригинални подаръци, на които всеки ще се зарадва.

Другото основно предимство на тази прежда е, че е много лесна за плетене и дори децата могат да се научат да плетат с нея.

Наскоро организирах за Деня на будителите благотворително плетене с Alize Puffy. Дъщеря ми покани приятелите си от литературния клуб в училище на безплатен урок по плетене с пръсти с Alize Puffy, на който да ги науча да плетат с пръсти. Основната цел на мероприятието, освен да науча децата да плетат с Alize Puffy беше да изработим одеяла за домашни любимци, които да дарим на сдружение Приятели на животните – ВТ, които да ги използват за благотворителния си коледен базар.

Участваха общо 9 деца, всички успяха да се научат и да направят дори по няколко одеялца, които да дарим. А особено много се гордея, че след срещата ни две от децата попитаха откъде могат да си купят тази прежда (тъй като преждата за урока беше осигурена от мен), за да направят красиви шалове за майките и приятелите си.

Така че, ако не ви е приятно детето ви да се занимава с глупости, да стои на телефона или компютъра, научете се да плетете с пръсти с Alize Puffy. После научете и него! Ще имате общо хоби и ще прекарвате приятно моментите заедно!

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This