плетено одеяло от alize Puffy

Одеяло от Alize Puffy как да го изплетете с пръсти във всички размери

 

Одеялото от Alize Puffy има безброй предимства пред останалите видове одеяла, които може да си купите от магазина. На първо място това е, че е ръчно изработено! Преждата е достъпна и сравнително евтина, плете се лесно и бързо, а поддръжката му също не изисква особени грижи. Одеялото от Alize Puffy е идеалният вариант, ако искате да направите оригинален подарък на близък човек.

Одеялото е незаменим елемент от гардероба на всеки, особено през студените зимни дни. То осигурява топлина и комфорт, а също така може да бъде чудесен подарък за близки и приятели.

Плетеното одеяло е още по-специален подарък, защото е направено с любов и грижа. А ако одеялото е плетено с пръсти с прежда Alize Puffy, то е и много пухкаво и меко.

В тази статия ще ви науча как да плетете одеяло с пръсти от прежда Alize Puffy. В нея ще намерите видео урок и писмени инструкции за всички размери.

Alize Puffy бебешко одеяло с Alize Puffy , плетене с пръсти с Alize Puffy, прежда Alize Puffy

Повече за прежда Alize Puffy и как да се грижите за този вид прежда  може да прочетете в тази статия:

https://dennysbeauties.com/alize-puffy-prezhda-za-pletene-s-prasti/

 

Съвсем скоро в YouTube канала ми ви показах и как да си изплетете одеяло за домашен любимец с прежда Пуфи в три размера, а в тази статия ще намерите и писмените инструкции и видео урок за този модел:

https://dennysbeauties.com/pleteno-odeyalo-kuche-kote-alize-puffy/

 

И все пак с прежда Alize Puffy се плетат не само одеяла, а и дрехи и аксесоари. Те са уникално меки, пухкави и топлещи и ще задоволят всички изисквания дори и на най-капризните дами! В тази статия ще намерите няколко видео урока как да си изплетете с пръсти различни модели шапки, шалове и елечета с прежда:

https://dennysbeauties.com/pletiva-alize-puffy-modeli-za-pletene-video/

плетива с alize puffy

Одеяло от Alize Puffy – предимства

Ръчно плетеното одеяло с пръсти от прежда Alize Puffy има редица предимства, които го правят популярен избор за дома и не само.

Не предизвиква алергии

Преждата Ализе Пуфи е изработена от 100% микрополиестер, който хипоалергенен материал. Подходяща е за бебета и малки деца.

 

Осигурява топлина и комфорт

Одеялото от Alize Puffy е изключително меко и приятно на допир, което го прави идеално за студените зимни дни.

 

Устойчиво е и дълготрайно

 

Преждата Alize Puffy е много издръжлива и може  многократно да я перете без плетивото да се обезформя. Лесна е за поддръжка – може да я перете в автоматична пералня и да я сушите в сушилня, което е огромно предимство в днешния забързан свят. 

Кой има вече време и желание да пере ръчно или да чака с дни плетивото да изсъхне навън. Имайте предвид, че ръчното плетиво задължително се суши в хоризонтално положение, което изисква повече пространство за големи проекти.

А одеялото от Alize Puffy не изисква това – пускате го в сушилнята и готово! Освен това то ще запази формата и мекотата си за години напред.

Преди три години подарих първото одеяло, което изплетох с тази прежда на бебето на моя приятелка и все още не е мръднало и си е същото, а знаете бебешките завивки колко често трябва да се перат….

 

Изобилие от цветове и модели

 

Преждата Ализе Пуфи се предлага в широка гама от цветове и модели, което ви позволява да изберете одеяло, което да отговаря на вашия индивидуален стил.

Можете да избирате между едноцветни, одеяла с шарки или градиент. Дори и най-капризните ще намерят цвят, който да им допадне.

плетене с пръсти с Alize Puffy q плетено одеяло за куче или коте

Лесно и приятно плетене

Преждата Ализе Пуфи е лесна за плетене. Не се изискват специални умения или инструменти, така че всеки може да се наслади на процеса на плетене с пръсти. А да не говорим колко е приятно да плетеш с тази мека и пухкава прежда.

 Мога да я сравня с това да галиш куче или коте, толкова е приятна на допир. Много хора, които си нямат идея от плетене започват да плетат с Пуфи и се влюбват в тази прежда! Като мен.

Имам си обяснение за това, не знам до колко е вярно, но аз си го обеснявам по един единствен начин. Както казах допирът до тази прежда може да се сравни с усещането когато галиш куче или коте, а е научно доказано, че когато галим нашите домашни любимци в тялото ни започва да се произвежда хормонът на щастието допамин.

А всеки иска да се чувства щастлив и доволен!

 

Ето някои конкретни примери за предимствата на ръчно плетеното одеяло с пръсти с прежда Ализе Пуфи:

  • Одеялото от Alize Puffy е идеално за бебета и малки деца, тъй като е меко и топло и не предизвиква алергии.
  • Одеялото от Alize Puffy може да се използва като декоративен елемент в дома или навън.
  • Одеялото от Alize Puffy е чудесен подарък за всеки повод.
  • Ако търсите меко, удобно и издръжливо одеяло, което да ви стопли в студените зимни дни, ръчно плетеното одеяло от Alize Puffy е чудесен избор.
плетене с пръсти с alize puffy, прежда бебешко одеяло с Alize Puffy , плетене с пръсти с Alize Puffy, прежда Alize Puffy, плетене с пръсти

Одеяло от Alize Puffy – идеално за подарък по няколко причини:

 

Одеялото от Alize Puffy е практичен подарък, който ще бъде полезен на получателя. Одеялото е меко и топло, което го прави идеално за зимните дни. То може да се използва за завиване, за декорация или просто за удоволствие. Като под удоволствие имам предвид удоволствието от плетенето му. Малко допамин никога не е излишен…

 

Одеялото от Alize Puffy е персонализиран подарък, който показва, че сте мислили за получателя. Плетенето на одеяло е времеемка и трудоемка задача, така че получателят ще оцени усилията ви.

 

Одеялото от Alize Puffy е уникален подарък, който е малко вероятно да бъде дублиран. Одеялото може да бъде плетено в различни цветове и шарки, така че можете да създадете нещо наистина специално за човека, на който ще го подарите.

 

Ето някои конкретни примери за това как плетеното одеяло от прежда Ализе Пуфи може да бъде чудесен подарък:

  • За новородено бебе, одеялото ще осигури топлина и комфорт.
  • За възрастен, одеялото ще бъде приятно допълнение към дома или офиса.
  • За някой, който обича да пътува с каравана, на палатка или да си прави пикници сред природата одеялото ще бъде удобно и практично.

Ако търсите подарък, който е практичен, персонализиран и уникален, плетеното одеяло от Alize Puffy е чудесен избор.

2 1 1

Одеяло от Alize Puffy -описание на модела

 

Одеялото се плете от долу нагоре, като се започва с ред със залепени бримки, за да не се накъдря първия ред, а да е равен и красив. Всеки размер се започва с различен брой бримки, които ще намерите по-надолу в статията. Там ще откриете и необходимото количество прежда за всеки размер. Одеялото от Alize Puffy, което ви показвам във видео урока е с размера 80/80 см. и за да го изплета ми бяха необходими 400 гр. прежда.

Във видео урока съм показала как да скриете излишните краища на преждата, когато плетете с Alize Puffy и как да започнете с ново кълбо прежда.

Плетката представлява редуването на два реда – четен и нечетен, които се плетат по различен начин. Изплитате одеялото до необходимият ви размер и завършвате с ред със залепени бримки.

 

Одеяло от Alize Puffy – видео урок

 

 

Писмени инструкции за плетене на одеяло с Alize Puffy за различни размери:

Одеяло от Alize Puffy ширина

85 см. – 50 Б

90 см – 54 Б

100 см – 60 Б

110 см – 66 Б

120 см – 72 Б

130 см – 78 Б

140 см – 84 Б

150 см – 90 Б

160 см – 96 Б

170 см – 102 Б

180 см – 108 Б

190 см – 114 Б

200 см – 120 Б

210 см – 126 Б

220 см – 132 Б

Одеяло от Alize Puffy – размери

80 см. – 80 см. = 4 бр. прежда

80 см. – 100 см. = 5 бр. прежда

85 см. – 85 см. = 5 бр. прежда

90 см. – 90 см. = 6 бр. прежда

90 см. – 100 см. = 7 бр. прежда

90 см. – 120 см. = 8 бр. прежда

100 см. – 100 см. = 8 бр. прежда

100 см. – 120 см. = 9 бр. прежда

110 см. – 120 см. = 10 бр. прежда

120 см. – 150 см. = 13 бр. прежда

120 см. – 180 см. = 16 бр. прежда

130 см. – 190 см. = 18 бр. прежда

140 см. – 190 см. = 19 бр. прежда

150 см. – 200 см. = 21 бр. прежда

160 см. – 210 см. = 23 бр. прежда

180 см. – 220 см. = 29 бр. прежда

200 см. – 220 см. = 30 бр. прежда

 

За да вдъхновите въображението си, ето няколко идеи за декорация на вашето одеяло:

Можете да използвате различни цветове прежда, за да създадете интересен модел.

Можете да добавите апликации.

Можете да използвате ленти или панделки, за да завършите одеялото.

С малко усилия можете да създадете красиво и уникално одеяло с Alize Puffy, което ще топли и радва вас или близките ви хора за много години напред.

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

ОТ СЪЩАТА КАТЕГОРИЯ:

Плетки с Alize Puffy – видео и модели за плетене с пръсти

Плетки за плетене с пръсти с прежда Alize Puffy - ръководство за начинаещи   Плетки с Alize Puffy e темата на видео уроците, които ще ви покажа днес. В моя канал в YouTube има видео уроци за базови модели на елечета, които лесно може да разнообразите като...

Плетено одеяло за куче или коте с пръсти от Alize Puffy – схема и видео урок

Как да изплетете с пръсти одеяло за куче или коте с прежда Alize Puffy Плетено одеяло за куче или коте не е просто част от домашния декор, а символ на любовта ни към нашите скъпи домашни любимци. И е по-бюджетен вариант, ако го сравним с цените на одеялата за домашни...

Плетива с Alize Puffy – модели за плетене с пръсти и видео уроци

  Плетива с Alize Puffy - как да си изплетем шапка, елек или шал Плетива с Alize Puffy защо са толкова популярни? Alize Puffy е сравнително нова прежда, която се появи на пазара последните няколко години и ни заплени с няколко предимства - пухкава и топлеща е, може да...

Alize Puffy – прежда за плетене с пръсти

Alize Puffy – прежда за плетене с пръсти на облекло и домашен декор   Alize Puffy е прежда с готови бримки, която се плете с пръсти. За да си изплетете одеяло, жилетка или шапка с нея ще ви трябват само прежда, желание и свободно време. Няма нужда да имате...

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This