Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука

 

Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от повечето модели, но също толкова красиво.

А за жилетката с мохер какво да кажа – също много лесен модел, достъпен дори за начинаещи плетачи на една кука, които искат да се насладят на топлото усещане на мохера.

Разбира се, този модел може да се изплете и с всякаква друга прежда и ще изглежда прекрасно, но избрах да избера тази прежда, тъй като тя е специфична за плетене и по принцип не е подходяща за начинаещи плетачи. Защо, ще ви разкажа по-надолу в статията.

Ето и кои са последните модели за плетене на една кука и плетене с пръсти, които ви показах предните месеци и са достъпни са членовете на канала в YouTube.

курс по плетене на една кука , плетено пончо на една кука, триъгълен шал на една кука с ажурна плетка
онлайн курс по плетене на една кука и плетене с пръсти с Alize Puffy, Деница Парижкова майстор художествено плетиво, модели за плетене на една кука, модели за плетене с пръсти, уроци по плетене месец февруари 2024

За хората, които за първи път попадат на блога ми ще кажа накратко, че онлайн курсът по плетене на една кука и плетене с пръсти се провежда под формата на членство в канала ми с уроци по плетене в YouTube и, за да имате достъп по него трябва да сте членове на канала.

Как да се включите може да прочетете тук:

Онлайн курс по плетене на една кука и плетене с пръсти с Alize Puffy

Плетено зайче амигуруми на една кука, модел за плетен заек на една кука

Плетено зайче амигуруми – модел за плетене на една кука

Плетенето на амигуруми не е от любимите ми, честно казано, но по молба на някои от членовете, реших да покажа как да си изплетете зайче на една кука. След като направих няколко популярни модела избрах модела на плетено зайче, което да измисля да бъде подходящо да се направи и с плюшена и с обикновена прежда. Повечето модели, с които се запознах, докато правех проучването си, бяха подходящи или за единия или за другия вид прежда.

Много исках плетеното зайче да е възможно най-лесно за правене и затова избрах краката и тялото да се плетат като едно цяло, за да си избегне шиенето, тъй като да позиционираш на правилните места, обикновено е най-трудно за хората, които тепърва се учат да плетат амигуруми.

Плетено зайче на една кука – какво още ще ви покажа във видео урока?

Във видео урока в курса съм показала как се изплита от начало до край зайчето с обикновена прежда, но съм включила и съвети за хората, които ще изберат да го направят и с плюшена прежда. Има урок как да направите лесен магически кръг с плюшена прежда, тъй като тя е малко по-специфична, защото има голяма вероятност или да не може да стегнете конеца или да го скъсате когато го издърпвате. С техниката, която ще ви покажа няма такава опасност и ще имате идеален и лесен магически кръг.

В урока за зайче амигуруми съм включила и два варианта на това как да направите лице на зайчето – когато плетете с обикновена прежда и с плюшена. И най-важното, което трябва да се направи, за да изглежда сладко и миловидно плетеното зайче – утяжките. Ще бродираме мигли, вежди и нослета, ако решите да не се възползвате от готовите, които предлагат по магазините.

Когато се плете амигуруми има два начина за изплитане на бримките, зайчето от видеото е изплетено със стандартната техника за амигуруми, но съм показала как се плете и с втория вариант т. нар. Yarn Under.

 

Зайче на една кука -Необходими материали:

Прежда – YarnArt Jeans

Кука № 3 мм.

Очички – 10 мм.

 

Прежда – YarnArt Dolce

Кука № 4 мм.

Очички – 25 мм.

 

Маркери

Карфици

Игла за зашиване на плетиво

Дълга игла

Пълнеж за играчки

Конец или прежда за утяжките – в черно и цвят като на зайчето

 

Размери:

С обикновена прежда – 25 см.

С плюшена прежда – 52 см.

плетена жилетка с мохер на една кука, модел за плетене на жилетка на една кука

Жилетка с мохер – модел за плетене на една кука

Плетенето с мохер е една идея по-трудно от плетенето с друга прежда и не се препоръчва за начинаещи плетачи на една кука.

Плетене с прежда с мохер

Мохерът е пухкава влакнеста  прежда, която може да бъде с по-голям или по-малък ореол в зависимост от дължината на влакната (косъмчетата). Не е подходяща за плетене от хора, които тепърва се учат да плетат, тъй като бримките не са силно изразени и е почти невъзможно да разплетете плетиво от мохерна прежда, ако сте направили грешка при плетенето. Тази прежда обикновено е много тънка, което също допринася за нивото на трудност. Но пък плетивата, особено жилетки и блузи от мохер се получават много топли, красиви и ефирни.

Друга особеност на преждата от мохер е, че тя е много лека и ще ви е нужно много по-малко количество от нея, в сравнение с други прежди.

Плетката, която съм избрала е много лесна, за да не се налага да се разплита при грешки, което при плетенето, особено на тънка прежда от мохер е невъзможно. Имайте предвид, че ако решите да замените плетката и да използвате само кройката на модела, трябва да изберете лесна плетка, без много релеф.

Ако искате да използвате друг вид прежда с мохер, изберете такава с подобно тегло (метри на грамаж), за да отговаря приблизително на размерите, които искате да получите. И задължително си направете проба на плетката, за да изчислите точния брой бримки за вашия размер.

Избрах да покажа лесен модел за плетена жилетка с мохер на една кука, за да бъде подходяща за плетене и от хора, които нямат голям опит в плетенето. Моделът е класически, с V- образно деколте и широк паднал ръкав. За по-голямо удобство добавих и колан, който е прикрепен с гайки към жилетката.

Във видео урока за плетене на жилетка с мохер ще ви покажа как да изплетете размер Л/ХЛ с дължина 50 см.

 

Жилетка с мохер на една кука – необходими материали:

Прежда – Yarn Art Angora Acrive

Кука – 5 мм.

Маркери

Игла

Ножици

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

Здравейте, мили хора!

Казвам се Дени и съм майстор Художествено плетиво.

Обожавам да плета и да уча всички, които имат желание да се научат да плетат на една кука или с пръсти.

Имам YouTube канал и сайт с уроци за плетене. Можете да разгледате работата ми и благотворителните кампании, в които често се включвам в социалните ми мрежи или на сайта ми.

Защо да ме подкрепите с вашето дарение?

С вашата помощ ще имам възможност да правя все по-добри и разнообразни уроци и ръководства, които ще помогнат на повече хора да се впуснат в този чудесен свят на творчеството с плетене на една кука.

С вашата подкрепа ще създавам все по-качествено и полезно съдържание за сайта и YouTube канала ми с уроци по плетене на една кука и плетене с пръсти.

Вашето дарение ще ми помогне да продължа да правя плетенето на една кука и ръчното плетиво модерни и популярни в България.

А освен това ще имам възможност да участвам в повече благотворителни кампании в помощ на бездомните животинки и популяризирането на занаята плетене сред децата, с дарения и безплатни уроци на училища и читалища.

С вашата подкрепа ще мога да организирам безплатни работилници за деца, които искат да се научат да плетат на една кука или с пръсти, на които да изработваме изделия, които да даряваме на благотворителни базари в помощ на бездомни животни и деца в неравностойно положение.

С най-добри пожелания,

Деница Парижкова Denny’s Beauties

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

повече информация
Как да замените преждата в моделите за плетене на една кука

Как да замените преждата в моделите за плетене на една кука

Съвети за замяна на прежда в моделите за плетене на една кука   “С каква прежда мога да заменя тази, която е посочена в схемата, защото не я откривам в магазините за прежди?” Това е въпрос, който често получавам и реших да напиша статия по въпроса, тъй като...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This