онлайн курс по плетене на една кука и плетене с пръсти с Alize Puffy, Деница Парижкова майстор художествено плетиво, модели за плетене на една кука, модели за плетене с пръсти, уроци по плетене месец февруари 2024

 

Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи – видео уроци  Февруари 2024 г.

 

Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала ми Denny’s Beauties. И реших това да са уроци за плетивата, за които най-често питате.

Като например как се плете жилетка или пуловер с прежда Пуфи и естествено зимен модел шапка. А впоследствие ми дойде идеята и всеки месец да публикувам едно бонус видео с трикове от света на професионалните плетачи на една кука.

За месец Февруари темата на бонус видеото е как да плетем идеален кръг. Знам, че този въпрос вълнува много любители на плетенето на една кука и е често срещан проблем при хората, които не са наясно, че си има алгоритъм за плетенето на идеален кръг, който е приложим за кръгове с всички видове бримки и всякакъв брой редове.

Искам да благодаря на всички мили и добри хора, които ме подкрепиха като станаха членове на канала ми в YouTube и повярваха в мен и моите знания и умения!

Ето и малко повече информация за отделните видеа, които създадох за членовете на канала ми и са част от онлайн курса ми по плетене.

За самия курс, който е под формата на членство в YouTube канала ми, какво ще бъде включено в него и различните абонаментни планове може да прочетете повече в тази статия:

 Онлайн курс по плетене на една кука – лесен достъп по всяко време

плетена двуцветна шапка на една кука с помпон и плетка с удължена бримка

Плетена двуцветна шапка с удължена бримка на една кука и помпон

Модели за плетени шапки на една кука има колкото искаш в Интернет. Затова исках модела, който ще ви покажа в курса по плетене на една кука да е оригинален и красив. Естествено и да е подходящ както за жени, така и за мъже.

Избрах шапката да е в два цвята, защото предполага по-висока трудност, съответно и по-малко хора, които да са се сетили да изплетат подобен модел. Ясно ми е, че няма как да открия топлата вода, но е друго, ако с твоята шапка има само още 5 или 10 човека в цяла България.

Това е и предимството на ръчното плетиво, че ти дава възможност да си различен и уникален. Да притежаваш изделия, които са единствени в целия свят или поне ги имат минимален брой хора.

Плетена двуцветна шапка с удължена бримка – описание на видео урока

Видео урокът за тази шапка включва подробни инструкции за плетене на двуцветна шапка с удължена бримка и добавяне на декоративен помпон. Урокът демонстрира как да се комбинират два цвята и как да се създаде интересен дизайн. Ще научите как да плетете в различни техники, за да създадете текстура и детайли във вашия проект. Ще ви покажа как да добавите помпон за декорация, с който да поставите акцент на тази красива плетена шапка.

Необходими материали за плетена шапка на една кука:

Прежда: Alize Superlana Maxy 25 % вълна, 75 % акрил

кука №8 мм.

Помпон

Игла

Ножица

Шапката, която съм показала във видеото е с размери:  ширина 52-60 см. и дълбочина – 20 см.

ръчно плетен с пръсти пуловер с прежда Alize Puffy с плетеница

 Пуловер плетен с пръсти с прежда Пуфи

Пуловерът, плетен с пръсти, е чудесен начин да се създаде уют и комфорт през студените месеци. Този модел изисква минимално усилие и опит, но резултатът е впечатляващ. Отдавна ме питате кога ще направя видео за жилетка или пуловер с Пуфи и ето, че вече е факт. Знам, че изглежда трудно, но ако спазвате инструкциите от видеото ще се сдобиете с ръчно плетен от вас пухкав и оригинален пуловер.

Пуловер с Пуфи – описание на видео урока

В урока ще научите основните техники за плетене с пръсти и как да изработите този пуловер с плетеница. Ще ви покажа как да започвате и завършвате плетивата с Пуфи, за да са по-красиви и да изглеждат професионално изработени. Как да свързвате с нова прежда и да криете излишните крайчета, така че да не се виждат или вадят когато перете пуловера в автоматична пералня. И най-вече как да направите ръкавите!

Размерът на пуловера, който ще изработя във видеото е С/М, с дължина 60 см., гръдна обиколка 120 см. и дължина на ръкавите 50 см.

Необходими материали за плетене на пуловер с Пуфи

Прежда  Alize Puffy – 700 гр. – С/М размер

Ножица

Конец

Игла

Маркери

как се плете идеален кръг на една кука

Бонус видео: Как да плетете на една кука идеален кръг

Кръгът е основен елемент в много плетени изделия на една кука. В бонус видеото ще получите съвети и техники за създаване на перфектен кръг при плетенето на шапки, покривки, килими и други проекти.

Как да плетете на една кука идеален кръг – описание на видео урока

В това видео ще ви покажа алгоритъм за плетене на идеален кръг на една кука. Може да го приложите при всички видове бримки и всеки брой на бримките в началния кръг.

Ръчното плетиво е не само забавно и релаксиращо занимание, но и е чудесен начин да се стоплите през зимата, да изразите себе си и да създадете красиви и практични изделия на една кука или изплетени с пръсти.

Новите видео уроци в канала ми в YouTube Denny’s Beauties ви предлагат 3 вълнуващи модела, с които да се справите, независимо от нивото си на опит. Двуцветната шапка с удължена бримка и помпон е стилен и модерен аксесоар, който ще ви стопли през студените дни. Пуловерът, плетен с пръсти с прежда Ализе Пуфи, е невероятно топъл и уютен, а бонус видеото с техника за плетене на идеален кръг ще ви помогне да усъвършенствате своите умения по плетене на една кука.

онлайн курс по плетене на една кука и плетене с пръсти с Alize Puffy, Деница Парижкова майстор художествено плетиво, модели за плетене на една кука, модели за плетене с пръсти, уроци по плетене

В онлайн курса ви очакват:

  • Висококачествени видео уроци с подробни инструкции
  • Достъп до колекция от авторски модели
  • Подкрепа и консултация от мен Деница Парижкова, майстор Художествено плетиво
  • Възможност да се учите по свое собствено темпо и в удобно за вас време

За да се абонирате за канала Denny’s Beauties и да се включите в онлайн курса, следвайте стъпките:

  1. Влезте във вашия профил в YouTube.
  2. В търсачката напишете името на моя канал – Denny’s Beauties.
  3. Ако все още не сте абонирани за канала ми, натиснете бутона „Абониране“ за да се абонирате.
  4. Ако вече сте абонирани, ще видите бутона „Стани член“. Натиснете го, за да изберете абонаментния план, който желаете да закупите.
  5. След като изберете плана си, следвайте инструкциите за плащане.

След успешното плащане ще сте включени в курса!

Помнете, че можете да се откажете от абонамента по всяко време, без да има задължения.

Видеата в курса могат да бъдат гледани неограничен брой пъти, за да можете да усвоявате информацията в удобно за вас темпо и време.

Освен това:

Тук в блога и в канала в YouTube ще намерите и много безплатни модели и видео уроци за плетене на една кука и плетене с пръсти с Alize Puffy.

Можете да се присъедините към страницата ми във Facebook Красотичките на Дени – Denny’s Beauties, където можете да обменяте идеи, да задавате въпроси и да се свържете с други любители на плетенето. Всеки петък си правим виртуална седянка на по плетка и си споделяме новите плетива или проблеми, които сме срещнали при плетенето. Това е място за вдъхновение, споделяне и взаимопомощ.

Споделете вашите творения по мои модели в социалните мрежи с #dennysbeauties, за да ме отбележите и да се похвалите с плетените си Красотички!

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Как се плете заек амигуруми и жилетка с мохер на една кука   Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да е различно от...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

Акрилна прежда за плетене на една кука – всичко, което трябва да знаете

  Акрилна прежда – за и против   Акрилната прежда не ми е от най-любимите, но има своите предимства, за които ще ви разкажа днес. Разбира се, има най-различни видове и не може да слагаме всички под общ знаменател, затова ще се постарая в тази статия подробно да...

повече информация
Как да замените преждата в моделите за плетене на една кука

Как да замените преждата в моделите за плетене на една кука

Съвети за замяна на прежда в моделите за плетене на една кука   “С каква прежда мога да заменя тази, която е посочена в схемата, защото не я откривам в магазините за прежди?” Това е въпрос, който често получавам и реших да напиша статия по въпроса, тъй като...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This