плетена блуза на една кука и плетена чанта на една кука с бабини квадрати, курс по плетене на една кука, модели за плетене на една кука, схеми за плетене на една кука, плетене на една кука, уроци по плетене

Как да си изплетете блуза и чанта с бабини квадрати на една кука

 

Плетените блузи и чанти ще бъдат хит и тази година, затова за месец Май в Курса по плетене на една кука и плетене с пръсти реших да ви покажа точно тези два лесни модела.

А бабините квадрати не са излизали от тренда за плетене на една кука последните няколко години и всичко изплетено с бабини квадрати е тотален хит в световен мащаб.

Ако се чудите откъде знам ( освен, че са в колекциите на всички известни дизайнери по света и може да прочетете в пресата за възраждането на бабините квадрати), имам магазин в Etsy – DennysBeauties, в който може да намерите схемите за повечено мои авторски модели на плетива на една кука. Едни от най-харесваните и купувани модели са именно тези с бабини квадрати.

Точно поради тази причина избрах да ви покажа два лесни модела за плетена блуза и чанта на една кука с бабини квадрати.

 

Моите авторски модели за плетене на една кука може да разгледате и в магазина ми в EtsyDennysBeauties.

Всички плетива, които са представени там, могат да бъдат изработени и по поръчка в индивидуален размер и цвят.

За повече информация за цени и срок на изработка може да ми пишете през формата за имейл по-долу в статията.

5 2 1

Плетена блуза и чанта на една кука с бабини квадрати – съвети

 

Специално съм подбрала моделите за бабини квадрати, за да са подходящи да бъдат изплетени с един цвят.

Всички знаем колко е неприятно криенето на множество конци когато използваме няколко цвята прежда. Ако все пак държите вашите квадрати да са шарени, а не едноцветни, използвайте меланжирана прежда, при която цветовете се сменят на малки участъци.

Може да използвате моделите на бабините квадрати и като ги размените – да използвате квадратът от блузата, за да си направите чанта и обратното.

По мое мнение всичко е по-хубаво когато е в комплект и не ги направих по този начин, за да мога да ви покажа два шаблона за плетене на бабини квадрати, а не само един.

Естествено трябва да съобразите куката и преждата, които ще използвате, ако не плетете с тези, които съм посочила във видеото.

Ако плетете с различна прежда и размер кука ще получите различен размер на квадратите и това ще ви даде и различни размери на готовата чанта или блуза.

Задължително си направете проба на плетката, за да избегнете чантата или блузата ви да станат прекалено малки или големи.

 

Как се прави проба на плетката може да се научите от този видео урок:

Да се направи проба на плетката преди да започнем нов проект е едно от задължителните неща, ако искаме готовото плетиво да е с размерите, които ни трябват.

В това видео съм ви показала как точно да си изчислите броя на бримките и редовете, за да направите необходимата ви дължина или ширина.

Посочила съм и някои неща, които е важно да вземете под внимание, ако искате изчисленията ви да бъдат верни, като това след изплитане на парчето да го изперете и оставите да изсъхне преди да го измерите.

Начинът на изчисление важи за за всички видове плетива, независимо дали са изплетени на една или повече куки или с пръсти ( Alize Puffy и други видове прежда, които се плетат с ръце).

4 3 1

Плетена блуза и чанта с бабини квадрати – подходящи ли са за начинаещи плетачи на една кука

 

Често ме питате дали видео уроците в Курса по плетене на една кука и плетене с пръсти са подходящи за начинаещи. По мое мнение начинаещи е доста обширно понятие – и аз близо 10 години се считах за начинаеща, но можех да плета много и различни плетива.

Ако знаете как се плетат основните бримки ката синджир бримка, нисък, полу- и висок пълнеж, да. Тези видео уроци са подходящи за вас и е още по-добре да се научите да плетете по правилен начин.

Но ако тепърва ще се захващате с куката и преждата, първо трябва да потренирате с видеата от плейлиста Плетене на една кука за начинаещи   ,

в който много бавно и подробно показвам и обяснявам основните бримки и техники на плетене.

По-подробна информация за какви хора е подходящ този курс и как да се включите в него може да прочетете тук:

Онлайн курс по плетене на една кука – лесен достъп по всяко време

 

6 1 1

Плетена чанта с бабини квадрати – модел за плетене на една кука

Плетените чанти с бабини квадрати са хит през последните няколко години. Вече съм ви показвала подобен модел в канала в YouTube за чанта с квадрати маргаритки. Но само подобен.

Моделът, който ще ви покажа в курса е съставен от два големи бабини квадрати с ажур на цвете и е изплетен с текстилна прежда.

Специално избрах този вид прежда, тъй като вече имам доста чанти, направени с нея и съм много доволна  – цената е сравнително приемлива, поддържа се лесно и е много по-лека в сравнение с текстилна прежда Макарон.

Исках да направя модел на ежедневна плетена чанта, която да е подходяща за всяка възраст и за всеки повод – дори тинейджърка би я носила, както на разходка в града или на кафе, така и на плаж.

Защото, да си признаем, ние жените имаме нужда от големи чанти, в които да поберем всички жизнено важни неща, които ни трябват когато излезем от вкъщи – от слънцезащитен крем до бележника с графика за деня, книга или плетка…

Плетена чанта с бабини квадрати – необходими материали

Прежда – YarnArt Ribbon 60% памук, 40% вискоза и полиестер, 250 гр./125 м.

Кука №9 мм.

Маркери

Игла за плетиво

Ножица

Плетена чанта с бабини квадрати – размери:

Дължина на основната част – 38 см.

Дължина с дръжките – 60 см.

Ширина – 36 см.

Тегло – 480 гр.

7 1 1

Плетена блуза с бабини квадрати – модел за плетене на една кука

За този модел плетена блуза използвах един вид бабин квадрат, който изплетох в различни цветове. Съединих всички квадрати с плетене с контрастен цвят, с който доплетох деколтето, ръкавите и долната част на блузата.

Исках моята блуза да е свежа, пъстра и енергична, но дори да я направите само с два цвята – един основен и един контрастен, ще се получи чудесно.

Във видео урока ще ви обясня и как да я изплетете в размер различен от показания. И най-неприятната част – как да скриете конците от съединяването на бабините квардрати.

Разбира се, може да направите ръкавите по-къси или по-дълги, както и дължината на блузата. А ако ви се плете повече и изберете по-тънка прежда, може да се направи и прекрасна плажна рокля…

Плетена блуза с бабини квадрати – Необходими материали:

Прежда – YarnArt Jeans 55% памук 45% акрил, 50 гр./160 м.„

Кука №6 мм.

Игла

Ножица

Плетена блуза с бабини квадрати – Размери

Във видеото съм показала как да си изплетете С/М размер с гръдна обиколка 100 см., дължина на блузата 52 см. и дължина на ръкава 36 см.

 

8 1 1

А ето и какви модели за плетене на една кука и плетене с пръсти ви показах досега в Курса за плетене.

Видео уроците са достъпни за всички членове на канала, независимо от нивото на членството им.

онлайн курс по плетене на една кука и плетене с пръсти с Alize Puffy, Деница Парижкова майстор художествено плетиво, модели за плетене на една кука, модели за плетене с пръсти, уроци по плетене месец февруари 2024
курс по плетене на една кука , плетено пончо на една кука, триъгълен шал на една кука с ажурна плетка
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Априлплетиво схеми на български, плетиво на една кука, схеми за плетене на една кука, ръчно плетиво на една кука модели и схеми, безплатни схеми на една кука, плетене на една кука

Не забравяйте да споделите вашите творения с мен в социалните мрежи! За целта трябва само да ме отбележите като поставите @Красотичките на Дени – Denny’s Beauties.

По този начин, освен, че ще видя вашата Красотичка и ще ме подкрепите и стимулирате да създавам още красиви и модерни авторски схеми, които да споделям с вас!

9 2

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

Здравейте, мили хора!

Казвам се Дени и съм майстор Художествено плетиво.

Обожавам да плета и да уча всички, които имат желание да се научат да плетат на една кука или с пръсти.

Имам YouTube канал и сайт с уроци за плетене. Можете да разгледате работата ми и благотворителните кампании, в които често се включвам в социалните ми мрежи или на сайта ми.

Защо да ме подкрепите с вашето дарение?

С вашата помощ ще имам възможност да правя все по-добри и разнообразни уроци и ръководства, които ще помогнат на повече хора да се впуснат в този чудесен свят на творчеството с плетене на една кука.

С вашата подкрепа ще създавам все по-качествено и полезно съдържание за сайта и YouTube канала ми с уроци по плетене на една кука и плетене с пръсти.

Вашето дарение ще ми помогне да продължа да правя плетенето на една кука и ръчното плетиво модерни и популярни в България.

А освен това ще имам възможност да участвам в повече благотворителни кампании в помощ на бездомните животинки и популяризирането на занаята плетене сред децата, с дарения и безплатни уроци на училища и читалища.

С вашата подкрепа ще мога да организирам безплатни работилници за деца, които искат да се научат да плетат на една кука или с пръсти, на които да изработваме изделия, които да даряваме на благотворителни базари в помощ на бездомни животни и деца в неравностойно положение.

С най-добри пожелания,

Деница Парижкова Denny’s Beauties

ОТ СЪЩАТА КАТЕГОРИЯ:

Модел за плетено зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Плетено зайче амигуруми и жилетка с мохер на една кука - Курс по плетене Април    Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да...

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

Плетена шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Онлайн курс по плетене Февруари 2024 г.

  Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи - видео уроци  Февруари 2024 г.   Плетена шапка или шал? Много се чудех кои да са първите видео уроци, които да включа в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала...

Онлайн курс по плетене на една кука от Denny’s Beauties – Деница Парижкова майстор Художествено плетиво

Онлайн курс по плетене на една кука – лесен достъп по всяко време   Отдавна ме питате дали провеждам работилници по плетене на една кука или планирам такъв курс. Вашите запитвания ме вдъхновиха да създам онлайн курс, който включва видео уроци за разнообразни...

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

14 модела плетени чанти на една кука – модели за плетене на една кука

14 модела плетени чанти на една кука – модели за плетене на една кука

Плетени чанти на една кука – схеми, видео и писмени инструкции   Плетените чанти на една кука печелят все по-голяма популярност поради множеството си предимства: може да ги изплетете в какъвто цвят, форма и размер пожелаете. Практични са – може да си направите...

повече информация
Ажурни плетки на една кука – схеми и видео уроци

Ажурни плетки на една кука – схеми и видео уроци

Ажурни плетки на една кука – инструкции за плетене, схеми и видео уроци   Ажурните плетки са мой фаворит когато става дума за ръчно плетиво на една кука и най-вече ръчно плетено облекло. Те могат да бъдат най-различни видове и да изглеждат като дантела, да имат...

повече информация
Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетено зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетено зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Плетено зайче амигуруми и жилетка с мохер на една кука - Курс по плетене Април    Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да...

повече информация
Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

Как да се грижим за плетивата от акрилна прежда

  Пране и сушене на плетива от акрилна прежда   Плетивата от акрилна прежда са по-лесни за поддръжка от плетива, които са от естествени суровини като памук, вълна, лен… Затова често този вид прежда е предпочитана от хора, които нямат време или желание да отделят...

повече информация
Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Шал с ажурна плетка и плетено пончо на една кука – Курс по плетене на една кука Март 2024 г.

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави   Шал с ажурна плетка и лесно пончо с поло яка и ръкави са новите видео уроци в курса по плетене на една кука за месец Март. Добавих и едно бонус видео, в което ще...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This