Модел за плетене на панталон и топ с мрежеста плетка на една кука – онлайн курс по плетене Юни

Как да си изплетете комплект от панталон и топ с мрежеста плетка на една кука

 

Лятната почивка на море е чудесен повод да експериментираме с нови модели за плетене като комплект от панталон и топ на една кука. В тази статия, освен, че ще ви разкажа за новите уроци в онлайн курса по плетене на една кука и плетене с пръсти в YouTube канала ми Denny’s Beauties, ще разбия някои митове, че такова нещо като стилен плетен панталон няма.

А ако хвърлите един поглед към световните модни подиуми ще се убедите, че плетените панталони са на гребена на вълната последните няколко години. И са подходящо облекло не само за плажа и за лятото.

В моята колекция от любими плетива, които съм си правила за мен има и зимен плетен панталон в комплект с топ и жилетка от мохер във фантастични свежи цветове. И е чудесен, защото освен, че топли много, а е и лек, винаги ми правят комплименти когато съм облечена с него.

модел за плетене на една кука панталон, топ и жилетка от мохер

И поради тази причина реших да зарадвам членовете в канала с видео за такъв комплект, но за лятото и най-вече за морската почивка. А и беше молба на една специална дама, която ме подкрепя от самото начало на курса, така че нямаше как да откажа.

Мили мои, членове в курса и най-вече вие, които сте до мен от самото начало, не се притеснявайте да ми пишете за вашите желания! Освен, че за мен ще е по-лесно да избера жилетка, рокля или шапка да ви покажа, вярвам и, че така ще ви бъда по-полезна, така че смело ми пишете какви модели за плетене искате да ви показвам.

А ето и всички видео уроци, които са достъпни за членовете на канала:

 Как да си изплетете блуза и чанта с бабини квадрати на една кука – Курс по плетене Май

Плетено зайче амигуруми и жилетка с мохер на една кука – Курс по плетене Април

Как да си изплетете на една кука триъгълен шал с ажурна плетка и плетено пончо с поло яка и ръкави – Курс по плетене Март

Как да си изплетете двуцветна шапка на една кука и пуловер с Пуфи – Курс по плетене Февруари

плетена блуза на една кука и плетена чанта на една кука с бабини квадрати, курс по плетене на една кука, модели за плетене на една кука, схеми за плетене на една кука, плетене на една кука, уроци по плетене
Модел за плетене на зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Априлплетиво схеми на български, плетиво на една кука, схеми за плетене на една кука, ръчно плетиво на една кука модели и схеми, безплатни схеми на една кука, плетене на една кука
курс по плетене на една кука , плетено пончо на една кука, триъгълен шал на една кука с ажурна плетка
онлайн курс по плетене на една кука и плетене с пръсти с Alize Puffy, Деница Парижкова майстор художествено плетиво, модели за плетене на една кука, модели за плетене с пръсти, уроци по плетене месец февруари 2024

Плетен панталон и топ с мрежеста плетка на една кука – къде може да го облечете

 

Не си мислете, че плетен панталон и топ с ажурна плетка може да носите само на плажа. Да, за там е много подходящ, дали за плажа през деня или за вечер в ресторант или бар край морето. С подходящите аксесоари и стайлинг вашият комплект и вие в него със сигурност ще изглеждате стилно и елегантно.

Ако добавите подплата на панталона или го носите с подходящо бельо, аз бих предпочела къс клин, може да му се радвате и в града и то през цялата година. А топа, той е подходящ за всеки повод и дестинация.

Но ето още няколко идеи къде може да се издокарате с комплект от панталон и топ с мрежеста плетка:

  • На концерт
  • На официален повод
  • На разходка из града

Като пак ще отбележа, че за да изглеждате зашеметяващо и стилно трябва да обърнете внимание на два основни фактора – избора на прежда за комплекта и съчетанието с останалата част от визията – облекло и аксесоари. Под облекло имам предвид това, което ще облечете под комплекта и връхна дреха, ако има нужда от такава.

модел за плетене на панталон на една кука

Плетен панталон и топ с мрежеста плетка на една кука – как да изберете подходяща прежда

Мрежестите или ажурните плетки са малко по-капризни откъм избор на подходяща прежда и по-подробно за това може да прочетете в тази статия:

Ажурни плетки на една кука

Във видео урока съм обяснила по-подробно каква е подходящата прежда за този тип плетива, тук само ще обърна внимание на една грешка, която допуснах, когато избирах прежда за моя комплект.

Още когато си фантазирах за този модел, знаех къде ще му направя фотосесия и точно какъв цвят искам да бъде, а преждата да е мерсеризиран памук. Бях избрала и плетката, така че ми оставаше само да намеря преждата в този цвят, което не беше особено трудно, защото едно от предимствата на мерсеризираният памук е, че има огромно разнообразие от цветове и те се запазват дори след дълга употреба на плетивата, изработени с тази прежда. Повече за другите предимства на мерсеризирания памук може да прочетете в тази статия:

Памучна прежда – всичко, което трябва да знаете

плетен топ на една кука с ажурна плетка

Проблемът дойде когато се оказа, че ще имам много по-малко време, отколкото бях предвидила за изплитането на комплекта. Тези от вас, които ме следват в социалните мрежи знаят, че изработвам моите авторски модели по поръчка, освен всички други ангажименти с поддръжката на YouTube канала и сайта, че дори и уча и постоянно съм на допълнителни курсове. И се оказа, че ако искам да съм готова с комплекта за пътуването до Ахтопол, откъдето са и снимките или трябва да плета денонощно или да избера прежда с по-голямо тегло.

Повече за видовете прежда според теглото може да прочетете в тази статия и ще ви бъде полезно когато избирате прежда за нов проект да сте наясно коя прежда за какви плетива е подходяща:

Видове прежди според теглото

Избрах по-дебела прежда за моя панталон като си мислех, че след като плетката е ажурна няма да ми трябва много и взех точно 1 кг. като си мислех, че ще ми остане и да си изплета аксесоари към комплекта като скрънчи, чантичка за телефон или бижута. Да, ама не. Преждата, а и времето ми стигнаха точно за моя размер. Дори сутринта преди да тръгнем за Ахтопол изчиствах конците и довършвах видеото…  Панталона излезе около 730 г., което си е доста като се има предвид, че е  С/М размер. А топа 250 г., та и двете направиха точно 1 килограм, колкото и имах.

плетен топ на една кука с ажурна плетка, модели за плетене на една кука, безплатни схеми за плетене на една кука, схеми за плетене

Малко е повече, особено за лятно облекло, така че бих ви посъветвала да изберете подобна прежда, само, ако ще плетете къс панталон. А и колкото повече тежи, толкова повече ще се разпъва от тежестта на преждата, така че е добре да вземете под внимание и това.

Във Видео урока за плетен панталон с ажурна плетка,  съм дала подробни инструкции как да персонализирате  размерите на модела според преждата и фигурата си. Обяснила съм и как да използвате модела на панталона, за да изплетете пола – къса или дълга, а моделът за топ с ажурна плетка може да бъде използван и за изплитане на рокля на една кука. Подробни инструкции за всички тези варианти ще намерите във видео уроците за плетен панталон и топ с ажурна плетка.

Модел за плетене на една кука – топ с ажурна плетка

Необходими материали:

Прежда – Natura Just Cottun 100% мерсеризиран памук

Кука – 6 мм.

Маркери

Игла

Ножици

Топът, който ще ви покажа във видеото е С размер с ширина 90 см. и дължина 40 см. Във видео урока ще ви обясня как да го изработите и в различни размери и с различна прежда, от тази, която аз съм използвала.

Този обширен видео урок за модел за плетене на една кука на топ с  ажурна плетка ви превежда през всяка стъпка от процеса – от създаването на основните части до тяхното зашиване и добавяне на финалните детайли. Ще научите също как да коригирате модела според желаната дължина и как да използвате различни видове прежда.

Можете да закупите шаблона за този модел от магазина ми в Etsy DennysBeauties, който включва видео урок, писмени инструкции за всички размери и схема на основната плетка от тук:

Mesh Top Crop With Ties Crochet Pattern

модел за плетене на панталон на една кука, модели за плетене на една кука, безплатни схѝеми за плетене на една кука

Плетен панталон на една кука с ажурна плетка – модел за плетене на една кука

Моделът за плетен панталон, който ще ви покажа  е размер С/М с дължина 100 см., талия 80 см. и ханш 100 см., но във видеото съм обяснила как да го изплетете в други размери или ако използвате друг вид прежда. За този размер ми бяха необходими 750 гр., но ако плетете с по-тънка прежда разходът ви ще бъде по-малко.

Необходими материали:

Прежда – Natura Just Cottоn 100% мерсеризиран памук

Кука – 6 мм.

Маркери

Игла

Ножици

Можете да закупите шаблона за този модел от магазина ми в Etsy DennysBeauties, който включва видео урок, писмени инструкции за всички размери и схема на основната плетка от тук:

Crochet Mesh Pants in 3 Size- Video Tutorial, Written Instructions and Diagram Chart Pattern in PDF

модел за плетене на панталон на една кука, модели за плетене на една кука, безплатни схѝеми за плетене на една кука

Разбира се, ще ви е много по-изгодно да имате достъп до тези видео уроци като членове на канала ми в YouTube, а не да ги закупувате от Etsy, а освен това ще може да гледате уроците за всички месеци, а не само тези два.

Повече информация за курса ми по плетене, който провеждам под формата на членство в канала в YouTube може да прочетете в тази статия в блога:

Онлайн курс по плетене на една кука – лесен достъп по всяко време

 

Безкрайно благодаря на всички членове на канала за подкрепата!

По този начин вие ми помагате да създавам все по-качествено и полезно съдържание за блога и канала, което е да в помощ на всички любители на плетенето и плетивата!

Не забравяйте да споделите вашите творения с мен в социалните мрежи! За целта трябва само да ме отбележите като поставите @Красотичките на Дени – Denny’s Beauties.

По този начин, освен, че ще видя вашата Красотичка и ще ме подкрепите и стимулирате да създавам още красиви и модерни авторски схеми, които да споделям с вас!

  Ще ти бъда благодарна да споделиш тази статия, за да достигне до повече хора, на които да бъде полезна!

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Плътни плетки на една кука: плетка за елече, одеяло, блуза или жилетка

Плътни плетки на една кука: плетка за елече, одеяло, блуза или жилетка

  Плътни плетки на една кука: схеми и видео уроци   Плътните плетки са по-актуални от всякога и почти всеки световно известен бранд или дизайнер на плетива ги използва в своите модели. Наскоро ми попадна една чанта на Miu Miu, съвсем обикновен модел в няколко...

повече информация
14 модела плетени чанти на една кука – модели за плетене на една кука

14 модела плетени чанти на една кука – модели за плетене на една кука

Плетени чанти на една кука – схеми, видео и писмени инструкции   Плетените чанти на една кука печелят все по-голяма популярност поради множеството си предимства: може да ги изплетете в какъвто цвят, форма и размер пожелаете. Практични са – може да си направите...

повече информация
Ажурни плетки на една кука – схеми и видео уроци

Ажурни плетки на една кука – схеми и видео уроци

Ажурни плетки на една кука – инструкции за плетене, схеми и видео уроци   Ажурните плетки са мой фаворит когато става дума за ръчно плетиво на една кука и най-вече ръчно плетено облекло. Те могат да бъдат най-различни видове и да изглеждат като дантела, да имат...

повече информация
Плетена блуза и чанта на една кука с бабини квадрати – Курс по плетене на една кука Май

Плетена блуза и чанта на една кука с бабини квадрати – Курс по плетене на една кука Май

Как да си изплетете блуза и чанта с бабини квадрати на една кука   Плетените блузи и чанти ще бъдат хит и тази година, затова за месец Май в Курса по плетене на една кука и плетене с пръсти реших да ви покажа точно тези два лесни модела. А бабините квадрати не са...

повече информация
Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Основни бримки на една кука – инструкции и видео уроци

Как се плетат основните бримки при плетене на една кука   В плетенето на една кука има няколко основни бримки, с които могат да се изплетат различни и красиви плетки. Има и голям набор от вариации на тези основни бримки, които правят техниката на плетене много...

повече информация
Модел за плетено зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Модел за плетено зайче и жилетка с мохер на една кука – Онлайн курс по плетене Април

Плетено зайче амигуруми и жилетка с мохер на една кука - Курс по плетене Април    Плетените зайчета са едни от най-популярните модели за плетене на амигуруми и нямаше как да пропусна да ви покажа лесен модел за плетено зайче, което всеки да може да си направи, да...

повече информация
Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Деница Парижкова - майстор Художествено плетиво

Всички модели и схеми, представени в този блог dennysbeauties.com, са мои авторски и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Нямате право да копирате, разпространявате, превеждате, продавате или използвате съдържанието на този блог с търговски цели.

Разрешавам използването на схемите и моделите ми за плетене за продажба на готови плетени изделия, при условие че изрично посочите моето авторство при публикуване на снимки на изделия, изработени по мои модели.

Благодаря за разбирането!

Здравейте, мили хора!

Казвам се Дени и съм майстор Художествено плетиво.

Обожавам да плета и да уча всички, които имат желание да се научат да плетат на една кука или с пръсти.

Имам YouTube канал и сайт с уроци за плетене. Можете да разгледате работата ми и благотворителните кампании, в които често се включвам в социалните ми мрежи или на сайта ми.

Защо да ме подкрепите с вашето дарение?

С вашата помощ ще имам възможност да правя все по-добри и разнообразни уроци и ръководства, които ще помогнат на повече хора да се впуснат в този чудесен свят на творчеството с плетене на една кука.

С вашата подкрепа ще създавам все по-качествено и полезно съдържание за сайта и YouTube канала ми с уроци по плетене на една кука и плетене с пръсти.

Вашето дарение ще ми помогне да продължа да правя плетенето на една кука и ръчното плетиво модерни и популярни в България.

А освен това ще имам възможност да участвам в повече благотворителни кампании в помощ на бездомните животинки и популяризирането на занаята плетене сред децата, с дарения и безплатни уроци на училища и читалища.

С вашата подкрепа ще мога да организирам безплатни работилници за деца, които искат да се научат да плетат на една кука или с пръсти, на които да изработваме изделия, които да даряваме на благотворителни базари в помощ на бездомни животни и деца в неравностойно положение.

С най-добри пожелания,

Деница Парижкова Denny’s Beauties

Е- БЮЛЕТИН
Контакти

Pin It on Pinterest

Share This